20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Bu bir ilk! Görüntüler Ukrayna değil Rusya’dan

Bu bir ilk! Görüntüler Ukrayna değil Rusya’dan

Kiev birlikleri, Rusya-Ukrayna sınırında yer alan Rostov bölgesindeki Taganrog kentine füze saldırısı gerçekleştirerek savaşta bir ilke imza atarken, Rusya'da 'kıskaç' korkusu başladı. ABD'li yetkililer Taganrog kentine düzenlenen saldırı ve Staromaiorske köyünün ele geçirilmesi ile Ukrayna'nın yeni bir hamle başlattığını öne sürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bu bir ilk! Görüntüler Ukrayna değil Rusya’dan

Ukrayna birlikleri aylardır devam eden savaşta bir ilke imza attı ve Rusya içindeki hedeflere füze fırlattı.Dün öğleden sonra gerçekleştirilen saldırı kapsamında, Ukrayna tarafından fırlatılan bir füzenin sınırın 40 km doğusunda bulunan Taganrog şehrine düştüğü öğrenildi.

BÜYÜK PANİĞE NEDEN OLDU: 20 KİŞİ YARALANDI

Bir sanat müzesi ve işlek bir kafenin yanına düşen füze büyük bir krater yaratırken saldırıda 20 kişinin yaralandığı öğrenildi.


Rus medyasında yayınlanan görüntülerde saldırının büyük bir paniğe yol açtığı görüldü. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kiev rejimi, Rostov bölgesindeki Taganrog şehrinin konut altyapısına yönelik S-200 hava savunma sisteminin füzesiyle terör saldırısı gerçekleştirdi. Rus füze sistemleri tarafından Ukrayna'ya ait bir füze tespit edilerek havada imha edildi. Ukrayna'ya ait füzenin parçaları Taganrog topraklarına düştü" denildi.


RUSYA: TERÖR SALDIRISI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova saldırının herhangi bir askeri tesisi hedef alıyor gibi görünmediğini vurgulayarak "Kiev rejiminin sivillere ve sivil altyapıya yönelik terör saldırılarını kararlılıkla kınıyoruz. Rusya sert yanıt verme hakkını saklı tutuyor" dedi.

Aylardır devam eden Ukrayna savaşında tansiyon Kiev yönetiminin başlattığı karşı saldırı ile yeniden yükseldi.

KISKAÇ KORKUSU

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski son olarak birliklerinin Staromaiorske köyünü alarak kazanımlarını pekiştirdiklerini duyururken Rus analistler Kiev'in kıskaç hamlesi konusunda uyarıda bulunuyor.

Rus blog yazarı Rybar, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada Ukrayna birliklerinin kuzey ve batıdan Rus birliklerini kıskaca alabileceğini öne sürerek "Düşmanın planı açık: Ukrayna silahlı kuvvetleri Rusya askerini kıstırma niyetinde. Staromaiorske'nin eteklerine tırmanarak saldırıya geçtiler, bizi kademeli olarak iterek mevziler için yan tehdit oluşturdular" dedi.


ABD 'YENİ BİR HAMLE' DEDİ, UKRAYNA TEMKİNLİ

Adı açıklanmayan ABD'li bir yetkili, ABD basınına yaptığı açıklamada Ukrayna'nın yeni bir hamle başlattığını öne sürerken, Ukrayna bu konuda hala temkinli. Askeri uzman Oleksandr Kovalenko, Ukrayna kuvvetlerinin güneydeki Rusya savunma hatlarını kırmaya yaklaştığını ancak yeni bir aşamadan bahsetmek için henüz çok erken olduğunu vurguladı.

Kaynak: Hürriyet

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsimler netlik kazanıyor! İşte Fenerbahçe’den ilk etapta gidecek futbolcular

İsimler netlik kazanıyor! İşte Fenerbahçe’den ilk etapta gidecek futbolcular