Türkgün Dünya Cezayir'den Türkiye ile işbirliği mesajı: Hedefimiz 10 milyar dolar

Cezayir'den Türkiye ile işbirliği mesajı: Hedefimiz 10 milyar dolar

Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yaptığı toplantının ardından ülkesinin Türkiye ile ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

KAYNAK: AA

Cezayir resmi haber ajansı APS'nin sosyal medya hesabında yer alan habere göre, Fidan ve Attaf, ülkede düzenlenen Türkiye-Cezayir Üçüncü Ortak Planlama Grubu Toplantısı'na katıldı.

“ÜRKİYE İLE TİCARET HACMİMİZİ 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Attaf, toplantıda "Türkiye-Cezayir ilişkilerinde Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları çerçevesinde elde edilen sonuçlara" değindi.

"Geçtiğimiz yıl karşılıklı ticaret hacmimiz 6 milyar dolara ulaşarak benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı ve iki ülke liderinin talimatı doğrultusunda bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullanan Attaf, stratejik hedeflere ulaşma yolunda engellerin aşılması gerektiğini vurguladı.

Attaf ayrıca, Cezayir ekonomisinin, yenilenebilir enerji, ilaç endüstrileri, ikili ortaklık ve işbirliğini genişletmeyi umdukları birçok alanda yatırım fırsatları sunmaya devam ettiğini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cezayir'e gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Cezayirli mevkidaşı Ahmed Attaf ile bir araya gelmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Siyaset Dışişleri’nden uyarı: Sudan’a gitmeyin!

Dışişleri’nden uyarı: Sudan’a gitmeyin!

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'daki güvenlik durumunun kötüleşmesi üzerine Türk vatandaşlarını uyardı. Zorunlu olmayanların ülkeyi terk etmeleri önerilirken, mevcutlarda tedbirli olmaları ve sınırlı ticari uçuşları kullanmaları tavsiye edildi. Acil durum iletişim hatları duyuruldu.

Dışişleri Bakanlığı, Sudan’daki güvenlik şartlarının hızla kötüleşmesi üzerine yeni bir seyahat ve güvenlik uyarısında bulundu. Açıklamada, hâlihazırda Sudan’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının azami dikkat göstermeleri, zorunlu olmayanların ise güvenli yollarla ülkeyi terk etmeleri tavsiye edildi. Bu çerçevede, Port Sudan’dan sınırlı sayıda devam eden ticari uçuşların yanı sıra kara ve deniz yoluyla da tahliyenin mümkün olabileceği ifade edildi.

Bakanlığın yaptığı yazılı bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı:

“Kıymetli Vatandaşlarımız, Sudan’da daha kötüye gittiğini üzülerek müşahede ettiğimiz güvenlik şartları karşısında, Sudan’a ilişkin 27 Aralık 2023 tarihli Seyahat ve Güvenlik Duyurusunun halen geçerli olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bu çerçevede, vatandaşlarımızın elzem olmadığı sürece Sudan’a seyahat etmekten kaçınmaları; halihazırda Sudan’da bulunan vatandaşlarımızın ise tedbirli olmaları ve Sudan’da kalmaları elzem olmayanların, Port Sudan’dan sınırlı sayıdaki ticari uçuşlar halen devam ederken hava yoluyla veya bulundukları konuma göre kara yolu veya deniz yoluyla, Sudan’dan en hızlı ve güvenli yollardan ayrılmaları tavsiye olunmaktadır.

Gelişmelere dair müteakip duyuruların, Bakanlığımızın ve Hartum Büyükelçiliğimizin resmî web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilmesinde yarar bulunmaktadır.

Acil durumlar için Hartum Büyükelçiliğimiz ile '+249 90 094 2738' no’lu acil durum hattı üzerinden veya Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi’yle '+90 312 292 29 29' no’lu telefon üzerinden temasa geçilmesi mümkündür.”
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *