Türkgün Dünya Devrik diktatör Beşar Esad'a 'suikast girişimi' iddiası

Devrik diktatör Beşar Esad'a 'suikast girişimi' iddiası

Sürgündeki tiran Beşar Esad’ın bir suikast girişimine maruz kaldığı ve zehirlendiği iddia edildi.

MUHABİR: Çiğdem Özkan

Suriye’de Baas rejimi devrilirken Rusya’ya kaçan ve 8 Aralık’tan beri Vladimir Putin’in koruması altında bulunan diktatör Beşar Esad’a yönelik suikast girişiminde bulunulduğu iddia edildi.   

“ESAD ZEHİRLENDİ” İDDİASI

The Sun’ın haberine göre; Rusya'da eski bir üst düzey casus tarafından yönetildiği iddia edilen General SVR adlı internet hesabına göre, 59 yaşındaki Esad, pazar günü rahatsızlandı. İddiaya göre, tıbbi yardım isteyen Esad’ı kısa süre sonra şiddetli öksürük tuttu ve nefes almakta güçlük çekmeye başladı.

Haberde kaynağın, “Bir suikast girişiminde bulunulduğuna inanmak için her türlü sebep var.” dediği belirtildi. 

“TESTLERDE ZEHİR TESPİT EDİLDİ”

İddialara göre, Esed kendi dairesinde tedavi edildi ve durumu pazartesi günü stabil hale getirildi. Yapılan testlerde vücudunda zehir tespit edildiği öne sürülüyor. Ancak bu iddiaları destekleyen resmi bir açıklama yapılmadı.

RUSYA’DAN HENÜZ DOĞRULAMA YOK

Haberde olayla ilgili ne Rusya’dan ne de başka bir kaynaktan doğrulama gelmediği belirtildi. General SVR tarafından yayımlanan bilgilerin ise herhangi bir kaynağa dayandırılmadığı vurgulandı. 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya ABD Hazine Bakanı Bessent, Trump'ın tarife tehdidinin AB'yi harekete geçirmesini umuyor

ABD Hazine Bakanı Bessent, Trump'ın tarife tehdidinin AB'yi harekete geçirmesini umuyor

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ticaret müzakerelerinde Avrupa Birliği'nin (AB) sunduğu tekliflerin diğer önemli ticaret partnerlerinden gelenlerle aynı "kalitede" olmadığını düşündüğünü, Birliğe yönelik son tarife açıklamalarının AB'yi "harekete geçirmesini" umduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA

Bessent, Fox News'e verdiği röportajda, ABD Başkanı Trump'ın AB'ye yüzde 50 tarife uygulanmasını önermesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

2 Nisan'da açıklanan karşılıklılık esasına dayalı tarifelere verilen 90 günlük arayla, ülkelerin veya ticaret bloklarının ABD ile "iyi niyetle" müzakere etmesinin amaçlandığını belirten Bessent, ABD Başkanı Trump'ın AB'nin sunduğu tekliflerin, diğer önemli ticaret ortaklarından gelenlerle aynı "kalitede" olmadığını düşündüğünü söyledi. Bessent, "Bunun AB'yi harekete geçirmesini umuyorum." dedi.

- "AB hariç çoğu ülke çok iyi niyetle müzakere ediyor"

AB'nin burada bir "kolektif hareket" sorunu olduğunu ifade eden Bessent, "27 ülkeden oluşuyorlar ama Brüksel'deki tek bir grup tarafından temsil ediliyorlar. Aldığım bazı geri bildirimlere göre bu ülkelerin bir kısmı AB'nin kendi adlarına neyi müzakere ettiğinden bile haberdar değil." diye konuştu.

Bessent, ticaret anlaşması yapılacak bir sonraki ülkenin hangisi olacağına dair soru üzerine, Hindistan ile oldukça ilerleme kaydettiklerini, Asya ülkelerinin çoğunun çok iyi anlaşmalarla geldiğini söyledi.

Toplamda 18 önemli ticaret ortağı olduğunu belirten Bessent, "AB hariç çoğu ülke çok iyi niyetle müzakere ediyor." ifadesini kullandı.

Bessent, karşılıklılık esasına dayalı tarifeler için verilen 90 günlük sürenin sonuna yaklaşıldıkça daha fazla ticaret anlaşmasının açıklanacağını düşündüğünü dile getirdi.

ABD Başkanı Trump, Truth Social sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AB ile yapılan ticaret görüşmelerinin hiçbir yere varmadığını belirterek, "Bu nedenle 1 Haziran'dan itibaren AB'ye doğrudan yüzde 50'lik bir tarife uygulanmasını öneriyorum. Eğer ürün ABD'de kurulmuş ya da üretilmişse gümrük vergisi uygulanmayacak." ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *