18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya ‘Dünya hasta!’ Rusya bu kez herkesi uyardı: Bunun riski hepsinden daha büyük!

‘Dünya hasta!’ Rusya bu kez herkesi uyardı: Bunun riski hepsinden daha büyük!

Bir yılı aşkın sürededir devam eden Rusya Ukrayna savaşı, dünya savaşı endişelerini yeniden körüklemişti. "Nükleer savaş çıkmaz", "Dünya yeni çağda bir daha yeni bir savaş görmez" söylemlerini tersine çıkaran Ukrayna savaşının ardından sayısız ülke nükleer savaş tehdidine karşı önlem almaya başladı. Rusya'nın Batı ile arasındaki uçurum giderek büyürken Putin'in müttefiki Medvedev'den çok çarpıcı bir açıklama geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Dünya hasta!’ Rusya bu kez herkesi uyardı: Bunun riski hepsinden daha büyük!

Rusya Ukrayna savaşına karşı her geçen gün daha fazla önlem alan Batılı ülkelerin yeni bir dünya savaşı korkusu da giderek büyüyor. "21. yüzyılda başka bir dünya savaşı yaşanmaz" düşüncesi, geçtiğimiz yıl Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş başlatmasıyla tamamen rafa kalktı. Ukrayna'ya destek veren Batılı ülkelere karşı şimdilik yaptırımlarla savaş açan Rusya'nın gerçek bir sıcak çatışmaya girme ihtimali ise daha sık dile getirilir oldu. 3. Dünya Savaşı söylentilerinin yanı sıra nükleer savaş ihtimali de her geçen gün ciddi bir tehdit haline geliyor.

NÜKLEER SİLAH TEHDİDİ YİNE MASADA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batılı ülkelere yönelttiği tehditlere bu kez bir yenisi eklendi. Putin'in müttefiki ve Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, başkent Moskova'da katıldığı bir konferansta çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Medvedev, dünyanın muhtemelen yeni bir savaşın eşiğinde olduğunu ve nükleer çatışma risklerinin de giderek arttığını söyledi. Medvedev, Rusya düşmanlarının kendilerini küçümsemesi gerektiğinin altını çizerek "Tehditlere karşı nükleer silah kullanma ihtimallerinin oldukça yüksek" olduğunu vurguladı.

"DÜNYA HASTA"

2008-2012 yılları arasında Rusya Devlet Başkanlığı görevini de yürütmüş olan Medvedev, nükleer çatışma riskinin iklim değişikliği endişelerinden daha ciddi olduğunu ifade etti. Nükleer silah kullanma seçeneğinin her geçen gün arttığını belirten Medvedev, "Dünya hasta ve büyük olasılıkla yeni bir dünya savaşının eşiğinde" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada benzer bir uyarıda bulunmuştu. Lavrov, dünya savaşı olasılığının "gerçek bir risk" olduğunu belirterek Batılı ülkelerin Ukrayna'da nükleer savaş ihtimalini hafife almaması gerektiğini vurgulamıştı.

"HER TÜRLÜ ARACA BAŞVURURUZ"

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya olan desteğine ateş püsküren Putin, Ukrayna'daki savaşı "saldırgan ve kibirli bir Batı" ile varoluşsal bir savaş olarak gördüğünü söylemişti. Müttefiki Medvedev gibi Putin de, Rusya'nın çıakrlarını korumak için mevcut tüm araçlara başvurabilecekleri uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: Sabah

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Malatya'daki konteyner kentlere 28 bin 802 depremzede yerleştirildi

Malatya'daki konteyner kentlere 28 bin 802 depremzede yerleştirildi