21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Google ve Twitter’ı yerden yere vurdu!

Google ve Twitter’ı yerden yere vurdu!

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, sosyal medya paylaşımları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Milyarder girişimci, Google ve Twitter’ı bot hesaplarla yeterince mücadele etmedikleri için eleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Google ve Twitter’ı yerden yere vurdu!

Tesla ile otomobil pazarında, SpaceX ile de uzay sektöründe yükselen Elon Musk, hayata geçirdiği fütürist projeler kadar, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla da bir hayli konuşuluyor. İş insanı, popüler micro blog platformundaki 31 milyonu aşkın takipçisine yepyeni bir tartışma konusu verdi: Botlar ve troll hesaplar.

Twitter’daki kripto para dolandırıcılığının korkutucu seviyelere ulaştığını belirten Musk, Twitter’daki bot/troll hesapların görüldüğü anda rapor edilmesi gerektiğini söyledi. Bu tarz hesapların internet için “korkunç bir problem” olduğunu söyleyen milyarder girişimci, toplumu yanlış yönlendiren ve dolandırıcılık amacı güden bot hesapların tasfiye edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ünlü kişilerin hesapları taklit edilmişti…
Dolandırıcılık amaçlı sayfaların Google’ın arama sonuçlarında görünmeye devam ettiğinden yakınan Musk, PageRank olarak adlandırılan alaka düzeyi ilkesi uygulamasına rağmen, "ölü bir cesedi gizlemek için en güvenli yerin Google arama sonuçlarının ikinci sayfası” olduğunu söyledi. Google tarafından web sayfalarını arama motoru sonuçlarında sıralamak için kullanılan bir algoritma olan PageRank, şirketin kurucularından Larry Page tarafından hayata geçirilmişti.

Musk’ın hem Twitter hem de Google’ı eleştiren tweetleri, her zaman olduğu gibi sosyal medyada büyük bir yankı buldu. Hatta bazıları ona, kendi sosyal medya platformunu kurmasını dahi önerdi. Geçtiğimiz yıllarda, dolandırıcıların ünlü kişilerin hesaplarını taklit ederek hediye kripto para dağıtma vadinde bulundukları ortaya çıkmıştı. Taklitçi hesapların kullanıcılarla etkileşime girmesini engellemek için algoritmasını geliştiren Twitter, buna rağmen sahte reklam ve hesapları tam anlamıyla engellemeyi başaramıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şoke eden gelişme! Ses kayıtları yayınlandı

Şoke eden gelişme! Ses kayıtları yayınlandı