21 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Elon Musk'tan seçim rüşveti: Trump'a oy 1 milyon dolar

Elon Musk'tan seçim rüşveti: Trump'a oy 1 milyon dolar

Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçilerine seslendi ve salıncak eyaletlerde oy kullanan veya imza kampanyasını destekleyen bir kişiye, her gün 5 Kasım tarihine kadar 1 milyon dolar vereceğini duyurdu. Musk'ın bu açıklaması, Amerikan seçim kampanyalarında beklenmedik bir heyecan yarattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elon Musk'tan seçim rüşveti: Trump'a oy 1 milyon dolar

Musk, Pensilvanya eyaletinin Harrisburg kentindeki mitingde, Trump'ın seçim kampanyasını destekleyen "America PAC" adlı siyasi eylem komitesinin, "ABD Anayasası'nın ilk 2 maddesine bağlı kalınmasına" destek veren ve Cumhuriyetçi Parti seçmenlerini oy kullanmaya teşvik eden imza kampanyasına ilişkin konuştu.

Seçimlerin kaderini belirleyecek salıncak eyaletlerde oy kullanan ve bu kampanyayı imzalayan seçmenlere seslenen Musk, 5 Kasım'a kadar her gün belirlenecek bir kişiye 1 milyon dolar vereceğini duyurdu.

Harrisburg'da ilk 1 milyon doları kazanan kişiye ödül çekini takdim eden Musk, bu şekilde eylem komitesinin kampanyasının basında ses bulmasını umduğunu ifade etti.

ABD Anayasası'nın ilk maddesi "ifade özgürlüğünü", ikinci maddesi de "sivillerin silah sahibi olma hakkını" kapsamaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenidoğan çetesinin kan donduran telefon kayıtları ortaya çıktı!

Yenidoğan çetesinin kan donduran telefon kayıtları ortaya çıktı!