22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Büyük kriz! Sorun ortaya çıktı

Büyük kriz! Sorun ortaya çıktı

Türkiye'yi Rusya'dan alınan S-400'ler nedeniyle F-35 savaş uçağı programından çıkaran ABD'nin başı fena halde dertte. F-35 savaş uçaklarının üretim zincirinde büyük sıkıntılar ve aksaklıklar yaşandığı bildirildi. Yedek parça tedarikçilerinin ürettikleri malları uçağın üreticisi ABD'li Lockheed Martin'in kalite kontrolüne sunmadan doğrudan müşteriye gönderdikleri ve bu ürünlerin bir çoğunun kullanıma uygun olmadığı ifade edildi.    

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Büyük kriz! Sorun ortaya çıktı

Rusya'dan alınan S-400'ler nedeniyle Türkiye'yi F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi’nden çıkartan ABD büyük bir krizle boğuşuyor. F-35 projesinde çalışan bir yetkili, F-35’in yedek parça tedariğinde büyük sorunlar yaşandığını dile getirdi.

Yedek parça üreticilerinin ellerindeki malları Lockheed Martin’in kalite kontrolüne sunmadan doğrudan müşterilere gönderdiğini belirten yetkili, söz konusu yedek parçaların bir çoğunun kullanıma uygun olmadıklarını ifade etti.

F-35 üreticisi ABD'li Lockheed Martin’in ana üretim parçalarının kontrolünü yaptığını, fakat yedek parçalar için böyle bir kalite kontrol sistemi kurmadığını belirten yetkili kullanıma uygun olmayan parçaların elden geçirilmesiyle ilgili sorumluluğun Lockheed Martin’de olduğunu vurguladı.

Yedek parçaların son kontrollerinin yapılmadan direkt müşteriye gönderilmesinin uygun olmadığının altını çizen yetkili, yaşanan zarardan Lockheed Martin’in sorumlu olduğunu belirterek "Üretim zincirinden sorumlu olan kurum Lockheed Martin’dir. Bu nedenle son kontrolü yapılmayan yedek parçalardan doğan zarardan dolayı da suçlanacak merci bellidir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail o ülkeye fosfor bombası attı

İsrail o ülkeye fosfor bombası attı