Türkgün Dünya Fas'ın en büyük tarım fuarı 70 ülkeden katılımcıyla başladı

Fas'ın en büyük tarım fuarı 70 ülkeden katılımcıyla başladı

Meknes'te başlayan Fas'ın en büyük tarım fuarına 70 ülke katılıyor. "Tarım ve kırsal dünya: Sürdürülebilir kalkınmanın merkezinde su" temasıyla düzenlenen fuar, 12,4 hektarlık alanda, 27 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

KAYNAK: AA

Fas'ın kuzeyindeki Meknes kentinde düzenlenen ülkenin en büyük tarım fuarı 70 ülkenin katılımıyla başladı.

Fas resmi haber ajansı MAP'ın haberine göre, "Tarım ve kırsal dünya: Sürdürülebilir kalkınmanın merkezinde su" temasıyla bu yıl 17'ncisi düzenlenen fuarın açılış törenine Fas Veliaht Prensi Hasan bin Muhammed başkanlık etti.

Fuara, Türkiye, Fransa, Angola, Benin, Orta Afrika, Fildişi Sahili, Irak, Liberya, Malavi, Uganda, Filistin ve Güney Sudan'ın da aralarında bulunduğu 70 ülkenin yanı sıra İslam Dünyası Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (ISESCO), Arap Tarımsal Kalkınma Örgütü, Dünya Su Konseyi gibi uluslararası kuruluşlar da katılıyor.

Gıda endüstrisi, dijital tarım, doğa ve çevre, makine, hayvancılık gibi bölümlerin yer aldığı ülkenin en büyük tarım fuarı, yaklaşık 12,4 hektarlık alan üzerine kuruldu.

Organizatörlerin "Fas Uluslararası Tarım Forumu" adını verdiği fuar, 27 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Siyaset Bakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar'la görüştü

Bakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar'la görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile telefon görüşmesi yaparak Pakistan-Hindistan arasındaki son durumu değerlendirdi. Görüşme, Hindistan'ın düzenlediği saldırılar ve bunlara karşılık verme niyetini de kapsıyor.

KAYNAK: AA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile Pakistan ile Hindistan arasındaki son gelişmeler hakkında telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Fidan, Pakistanlı Mevkidaşı Dar ile telefonda konuştu.

Görüşmede, Pakistan ile Hindistan arasındaki son gelişmeler ele alındı.

Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) Genel Müdürü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, Hindistan'ın füze saldırılarına Pakistan'ın kendi belirlediği yer ve zamanda karşılık vereceğini açıklamıştı.

Chaudhry, saldırıların Azad Cammu Keşmir eyaletinin Kotli, Muzafferabad ve Bagh ile Pencap eyaletinin Bahavalpur ve Muridke bölgelerine düzenlendiğini belirtmişti.

İlk belirlemelere göre Pakistan'da biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin de yaralandığı kaydedilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *