Türkgün Dünya Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yapay zekanın inovasyonları hızlandıracağını belirtti

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yapay zekanın inovasyonları hızlandıracağını belirtti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Yapay zekayı, hayatımızı iyileştiren inovasyonların hızlandırıcısı olarak kullanmak istiyoruz." dedi.

KAYNAK: AA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa ve Hindistan'ın eş başkanlığında başkent Paris'te düzenlenen Yapay Zeka Eylem Zirvesi'nin ilk gününde konuştu.

Yapay zekayı, "gelişime hizmet eden önemli teknolojik devrim" olarak niteleyen Macron, bu teknolojinin daha iyi yaşamak için insanlığa hizmet etmesi gerektiğini ifade etti.

Macron, yerel ve yabancı aktörlerin Fransa'ya yapay zeka alanında 109 milyar avro yatırım yapacağını doğrulayarak, bunların ülkelerinde kurulacak yeni veri merkezleri ve büyük Fransız firmalarla anlaşmalar anlamına geldiğini söyledi.

Yapay zekanın birçok faydası olsa da "yaratıcılığın" insan kaynaklı bir özellik olduğu değerlendirmesinde bulunan Macron, "Telif haklarını ve komşu haklarını korumaya devam edeceğiz. İnsan yaratıcılığını muhafaza etmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Macron, yapay zeka teknolojisini, insanların hızlanmasını sağlayan "asistanlara" benzeterek, bu alanda çocukları korumaya da devam edeceklerini vurguladı.

"Yapay zekayı, hayatımızı iyileştiren inovasyonların hızlandırıcısı olarak kullanmak istiyoruz." diyen Macron, daha fazla veri merkezine ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Macron, bu merkezleri kurabilmek için ülkede 35 bölge tespit ettiklerini söyledi.

Yarın sona erecek Yapay Zeka Eylem Zirvesi'ne çok sayıda devlet başkanı, bakan ile dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden temsilciler katılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Lübnan'da bırakılan bir mühimmat patladı: 1 ölü

Lübnan'da bırakılan bir mühimmat patladı: 1 ölü

Lübnan'ın güneyinde, İsrail saldırılarından kalan bir mühimmatın patlaması sonucu bir kişi hayatını kaybederken bir kişi yaralandı. Ayrıca, İsrail ordusu Nebatiye'de bir aracı ve Cuyya'da bir iş makinesini hedef aldı. Ateşkes anlaşmalarına rağmen ihlaller sürüyor.

KAYNAK: AA

Lübnan'ın güneyinde İsrail saldırılarından kalan patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ülkenin resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, güneydeki Nebatiye vilayeti kırsalında İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılardan kalan bir mühimmatın infilak ettiği belirtildi.

Söz konusu olayda bir kişinin yaşamını yitirdiği ve bir kişinin yaralandığı bilgisinin yer aldığı haberde, ayrıca İsrail ordusunun insansız hava araçlarıyla (İHA) Nebatiye'nin Şakra beldesinde bir hafif ticari aracı hedef aldığı, olayda roketin patlamadığı için şoförün kurtulduğu kaydedildi.

Haberde, İsrail'in güneydeki Sur kentine bağlı Cuyya beldesinde de İHA'yla bir iş makinesini birkaç roketle vurduğu aktarıldı.

İsrail ile Lübnan arasında 27 Kasım 2024'te yapılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail sıklıkla anlaşmayı ihlal ediyor.

Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes anlaşması kapsamında oluşturulan Ateşkesi Denetleme Komitesinde Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücüne (UNIFIL), Lübnan ve İsrail'in yanı sıra Fransa ile ABD yer alıyor.

Lübnan'a kara saldırıları sırasında sınır hattındaki beldelere giren İsrail ordusu, ateşkes anlaşmasındaki geri çekilme maddesine rağmen 5 noktadaki varlığını hâlâ sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *