Türkgün Dünya Gambiyalı askerler, Türkiye'de eğitim alabilmek için Türkçe öğreniyor

Gambiyalı askerler, Türkiye'de eğitim alabilmek için Türkçe öğreniyor

Gambiya Silahlı Kuvvetleri personeli, Türkiye'de askeri eğitimi alabilmek için Türkçe öğreniyor.

KAYNAK: AA

Gambiya Silahlı Kuvvetleri personeli, Fajara'da bulunan Gambiya Silahlı Kuvvetleri Eğitim Okulu'ndaki "Atatürk dershanesinde" Türkçe dersleri görürken "Atatürk kitaplığında" da Türkçe kaynaklara erişebiliyor.

Gambiya Silahlı Kuvvetleri Eğitim Okulu'nda 2020'den bu yana 555 Gambiya Silahlı Kuvvetleri personeline Türkçe eğitim verildi.

Milli Savunma Bakanlığı ve Türkiye Maarif Vakfı arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü ile 2020'de Gambiya'ya öğretmen olarak giden Atmaca Polat, 22 askeri öğrencisine Türkçe öğretiyor.

Öğrencilerine Türkiye'de askeri eğitim alabilmeleri için Türkçe öğreten Polat, yaptığı açıklamada, 7 Ekim 2024'te derslere başladıklarını belirterek, "Yaklaşık 40 hafta sürecek bu eğitimin ardından öğrencilerimizi B2 seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

"555 Gambiya Silahlı Kuvvetleri personeline Türkçe eğitim verilmiştir"

Gambiya Askeri Danışmanı Piyade Kurmay Albay Anıl Aksoy da Gambiya ordusundan Türkçe öğrenimi gören askerleri anlattı.

Aksoy, Gambiya ile askeri ilişkilerin 1991'de ilk Türk Jandarma Eğitim Timinin Gambiya'ya gelmesiyle başladığını ifade ederek, "Bu tarih itibarıyla Gambiya Silahlı Kuvvetleri personelinin askeri eğitimi, dolayısıyla da dil eğitimi başladı diyebiliriz. 1991'den itibaren çeşitli rütbelerde 160 Gambiya Silahlı Kuvvetler personeli ülkemizde bulunan lisan okullarında Türkçe eğitimi almışlardır." diye konuştu.

Gambiya'da verilen Türkçe eğitimlerinden de bahseden Aksoy, "20 Ekim 2020 tarihinde Milli Savunma Bakanlığımız ile Türkiye Maarif Vakfı arasında imzalanan Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında hala bulunduğumuz Gambiya Eğitim Okulu Kışlası'ndaki Atatürk dershanesinde 555 Gambiya Silahlı Kuvvetleri personeline Türkçe eğitim verilmiştir." dedi.

Aksoy, Gambiya'daki görevlerinin, elde etmiş oldukları askeri tecrübelerin başka ülkelerle paylaşılmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

"Türkçemizin dünyanın her bölgesinde konuşulmasını önemsiyoruz"

Dil eğitimi sayesinde iki ülke ilişkilerine katkı sağladıklarının altını çizen Aksoy, şunları kaydetti:

"Gambiya Silahlı Kuvvetlerine sağlamış olduğumuz Türkçe eğitimiyle öncelikle iletişim köprüsünü kurmuş oluyoruz. Dil eğitimi, askeri tecrübelerin aktarılmasının yanı sıra iki ülke ilişkilerinin daha da yakınlaşmasına katkı sağlamaktadır. Türkçemizin dünyanın her bölgesinde konuşulmasını önemsiyoruz."

Aksoy, personelin aynı zamanda Atatürk kütüphanesinde bulunan Türkçe ve İngilizce kaynaklardan da istifade ettiğini söyledi.

Kütüphanenin 2024'te Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendiğini aktaran Aksoy, "Kütüphanemizde Gambiya ordusunda Türkçe eğitimi almış personelin dil becerilerini idame ettirmek maksadıyla Türkçe ve İngilizce askeri talimname ve broşürlerle birlikte tarih ve araştırma kitapları, aynı zamanda romanlarımız mevcut. Kütüphaneden sadece eğitim okulu personeli değil, tüm Gambiya Silahlı Kuvvetleri personeli istifade edebilmektedir." ifadelerini kullandı.

Gambiya Eğitim Okulu Kışlası'nda Türkçe eğitimi alan Khadije Balde de "Bu kurs bitince önümüzdeki yıl Türkiye'de askeri eğitim alacağım. Bu yüzden Türkçe öğreniyorum, Türkiye'yi çok seviyorum." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Faydalı Bilgiler Kurbanlık fiyatları 2025 ne kadar? Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatı kaç TL?

Kurbanlık fiyatları 2025 ne kadar? Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatı kaç TL?

2025 yılında kurbanlık fiyatlarının ne kadar olacağına dair araştırmalar, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda fiyat değişimleri üzerine odaklanıyor. Küçükbaş kurbanlıklar için tahmini maliyetlerin yanı sıra büyükbaş hayvanların fiyatlarının da piyasa koşullarına göre şekilleneceği öngörülüyor. Kurbanlık fiyatları 2025 ne kadar? Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatı kaç TL?

MUHABİR: Burhan Tural

025 yılına dair kurbanlık hayvan fiyatlarına ilişkin yapılan araştırmalar, hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlarda önemli fiyat değişimlerini öngörüyor. Uzmanlar, bu yılki kurbanlık maliyetlerinin çeşitli ekonomik faktörlerden etkileneceğini, dolayısıyla fiyatların dalgalanabileceğini ifade ediyor. Kurbanlık fiyatları 2025 ne kadar? Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatı kaç TL? 

Kurbanlık fiyatları 2025 ne kadar?

Kurban Bayramı'na kısa bir zaman kaldı. Bayramda kurban kesecek olan vatandaşlar fiyatları ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor. 

Et ve Süt Kurumu tarafından açıklanan 2025 hayvan alım fiyatlarına göre;

Canlı kuzu kilo fiyatı 280-330 TL,
Canlı toklu kilo fiyatı 280-290 TL,
Canlı koyun kilo fiyatı 270-280 TL,
Canlı oğlak kilo fiyatı 160-215 TL,
Canlı keçi kilo fiyatı 150-160 TL olarak belirlendi.

KURBAN VEKALET ÜCRETİ 2025 NE KADAR?

Türkiye Diyanet Vakfı 2025 vekaletle kurban kesim bedelini açıkladı.

2025 yılı kesim bedelleri şu şekilde;

Yurt içi: 13.500 TL
Yurt dışı: 5.450 TL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *