21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Görüntüler Karabağ'dan! Özel kuvvetler girdi

Görüntüler Karabağ'dan! Özel kuvvetler girdi

Azerbaycan ile Ermenistan arasında esir takası yapılmaya devam ediliyor. Ruslar dün yayınladığı haritayı bugün güncellerken bölgeden özel birliklere dair gelen görüntüler olay oldu.      

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Görüntüler Karabağ'dan! Özel kuvvetler girdi

Azerbaycan ve Ermenistan arasında savaş esirlerinin iadesine başlandı, Rus uçakları iki ülkenin başkentine ulaştı. Minsk Grubu heyetinin Erivan'daki görüşmesi skandala dönüşürken, Ermeni milislerden temizlenen iki köyün gösterildiği Rus haritası bir gün sonra değişti. Köylerin kontrolünü alan Azerbaycan ordusunun özel kuvvet askerlerinin görüntüleri paylaşıldı.

Dağlık Karabağ savaşının bitişinden bir ay sonra ateşkes ilk kez bozulurken, savaş esirlerini taşıyan Rus uçakları akşam saatlerinde Bakü ve Erivan'a iniş yaptı.

Yerel medya, başkent Erivan'a inen uçakta 44 Ermenistan askerinin bulunduğunu bildiriyor. Azerbaycan tarafında ise, 14 rehine Bakü'ye ulaştı.

 

Bakü'ye dönenler arasında, Ermenistan'ın 2014'ten bu yana esir tuttuğu Azerbaycan vatandaşları Şahbaz Guliyev ve Dilgam Asgarov da vardı.

Guliyev ve Asgarov, altı yıl önce Kelbecer'de atalarının evlerini ziyaret etmek isterken Ermenistan askerleri tarafından rehin alındı, bir diğer Azerbaycan vatandaşı Hasan Hasanov vurularak öldürüldü.

 

Yeryüzünde Ermenistan dahil hiçbir ülkenin tanımadığı kağıt üstündeki Dağlık Karabağ yönetimi, Guliyev ve Asgarov'u 22 yıl hapis cezasına çarptırdı. İkili, Dağlık Karabağ savaşı sırasında Ermenistan'a götürüldü.

Savaşta tarihi hezimet yaşayan Ermenistan tarafında çatışmalarda kaç askerin hayatını kaybettiği belirsizliğini koruyor, kayıp askerlerin aileleri gösteriler düzenliyor.

Yerel medya, savaş esirlerini taşıyan uçağın Erivan'a ulaşmasıyla birçok ailenin askeri havalimanı etrafında toplandığını bildiriyor.

Rus medyasının servis ettiği fotoğraflarda, havalimanında esirleri karşılayanlar arasında bir isim dikkat çekiciydi: Dağlık Karabağ'ın kağıt üstündeki lideri Arayik Harutyunyan. Harutyunyan, savaş sırasında fare gibi sığınaklarda saklanmış ve 10 Kasım yenilgi anlaşmasından sonra ortalıkta pek görünmemişti.

 

Ermenistan medyası, Pazartesi akşamı eline bir liste alan yetkilinin dönen esirlerin ismini okuduğu görüntüleri ekranlara getirdi.

Rus medyası, henüz evlerine dönmeyen çok sayıda askerin olduğunu duyurdu. Haber, Ermenistan tarafının yaptığı açıklamaya dayandırıldı.

Ruslar haritayı düzeltti
Ateşkesin bozulduğu cephe hattında ise yeni gelişmeler var. Hadrut yakınlarındaki Köhne Tağlar ve Çaylaggala köylerini boşaltmayan Ermeni milisler Azerbaycan ordusu tarafından söz konusu yerleşimlerden çıkartıldı.

Bunun üzerine Dağlık Karabağ'a yerleşen Rus barış güçleri bölgeye geldi, Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı 13 Aralık tarihli haritada iki köy Rus askerlerinin kontrolünde gösterildi.

 

Değişiklik Azerbaycan'da büyük tepki çekti, Rusya'nın bir gün sonra yayımladığı harita ise eski görünümüne döndü. Ermenistan medyası, iki köyün Azerbaycan'a iade edildiğini aktarıyor.

 

Köhne Tağlar'daki işgalci Ermenilerin muhtarı Eduard Ayvazyan, yerel medyaya Rus barış güçlerinin köyden çekildiğini ve kontrolün Azerbaycan ordusuna geçtiğini söyledi.

Hocavend'e bağlı Köhne Tağlar ve Çaylaggala köylerindeki çatışmanın görüntüleri de ortaya çıktı, video kaydında kar üniformalı Azerbaycan özel kuvvetleri görülüyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmanlı ailesinin en yaşlı üyesi vefat etti

Osmanlı ailesinin en yaşlı üyesi vefat etti