Türkgün Dünya Hamas, ABD'nin Orta Doğu Temsilcisi Witkoff'un ateşkes teklifini reddetmediklerini açıkladı

Hamas, ABD'nin Orta Doğu Temsilcisi Witkoff'un ateşkes teklifini reddetmediklerini açıkladı

Hamas, ABD'nin Orta Doğu Temsilcisi Witkoff'un ateşkes teklifini reddetmediklerini açıkladı. Şu ana kadar İsrail'in saldırılarında en az 400 Filistinli hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un Gazze'de ateşkes konusundaki teklifini reddetmediklerini belirtti.

Hamas Sözcüsü Abdullatif El-Kanu yaptığı yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yapılan anlaşmanın başarısız kılınması için Gazze Şeridi'ne yeniden saldırı başlattığını hatırlattı.

Hamas'ın Witkoff'un esir takasına ilişkin sunduğu teklifi reddetmediğini vurgulayan Kanu, "Hareket arabulucularla sürekli temas halinde olup, saldırganlığın durdurulması ve ablukanın kaldırılması yönündeki önerilere karşı sorumlu ve olumlu bir yaklaşım sergiliyor. İşgalciler geçişleri kapattı, kuşatmayı sıkılaştırdı, yardımların girişini engelledi ve anlaşmayı bozup savaşı yeniden başlatmak amacıyla müzakerelerin ikinci aşamasını reddetti" ifadelerini kullandı.

Hamas, ABD vatandaşlığı da bulunan hayattaki İsrail askeri Edan Alexander ile ABD-İsrail vatandaşı 4 kişinin naaşının teslim edilmesi yönündeki teklife olumlu yanıt vermesine rağmen Witkoff, bu cevabı "kabul edilemez" olarak nitelemişti.

Ateşkesi bozan İsrail ordusu Gazze'ye şiddetli saldırıları yeniden başlattı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından şiddetli saldırılarına yeniden başladı.

Gazze Şeridi’ne 18 Mart sabahı düzenlenen hava saldırılarında, çoğunluğu kadın ve çocuk en az 400 kişi hayatını kaybetti, 500’ün üzerinde Filistinli yaralandı.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, saldırıların Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın talimatlarıyla başlatıldığı ifade edildi.

Ateşkesi bozan İsrail, Hamas'a karşı "gittikçe artan askeri güçle" hareket edeceğini duyurdu.

Hamas ise "İsrail'in verdiği sözlere uymadığını ve ateşkese arabulucu ülkelerin gözü önünde sorumluluklarını yerine getirmeyerek Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı soykırımını yeniden başlattığını" açıkladı.

Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin aileleri, ateşkesi bozan Netanyahu hükümetini "esirlerden vazgeçmekle" suçlayarak hükümetin savaşı yeniden başlatmasına esirleri geri getirmeyi gerekçe göstermesinin “tam bir aldatmaca olduğunu” belirtti.

İsrail'deki muhalefet partileri de Başbakan Netanyahu'nun iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet Direktörü'nü görevden alma gibi tartışmalı siyasi adımlarının gölgesinde, saldırıların yeniden başladığına dikkati çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Trabzonspor’un 2025-2026 sezonu kamp programı belli oldu

Trabzonspor’un 2025-2026 sezonu kamp programı belli oldu

Trabzonspor, 2025-2026 sezonu öncesi kamp programını duyurdu. Bordo-mavililer, 30 Haziran’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde toplanarak çalışmalarına başlayacak. 12 Temmuz’da Trabzon etabı sona erecek, ardından takım 15-27 Temmuz tarihleri arasında Erzurum’da kampa girecek.

KAYNAK: İHA

Süper Lig’in 2025-2026 sezonuna hazırlanan Trabzonspor’un kamp programı belli oldu.

Bordo-mavili ekip, 30 Haziran Pazartesi günü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde toplanarak yeni sezon çalışmalarına başlayacak. Trabzon’daki ilk etap kampı 12 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.

İki günlük aranın ardından takım, 15 Temmuz Salı günü Erzurum’a geçerek hazırlıklarını 27 Temmuz Pazar gününe kadar burada sürdürecek.

Trabzonspor’un kamp döneminde oynayacağı hazırlık maçlarının programı ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *