Türkgün Dünya Havaalanında kriz: Rus uçağına ne yakıt ne yiyecek verildi

Havaalanında kriz: Rus uçağına ne yakıt ne yiyecek verildi

Polonya'ya acil iniş yapan Rus uçağındaki 236 yolcu, 13 saatten fazla bekletildi. Uçak, Mısır'dan Rusya'ya sefer yaparken kar fırtınası nedeniyle Poznan'a indi. Yolculara yiyecek, su ve yakıt ikmali reddedildi. 236 yolcu sabah saatlerinde uçaktan ayrıldı.

KAYNAK: İHA

Kar fırtınası nedeniyle Polonya'ya acil iniş yapan Rus yolcu uçağındaki 236 yolcu, 13 saatten fazla süre uçakta bekletildi.
Mısır'ın Sharm El-Sheikh kentinden Rusya'ya bağlı Kaliningrad kentine sefer yapan Rus yolcu uçağı, dün kar fırtınası nedeniyle Polonya'nın Poznan kentine acil iniş yaptı. Uçağın pilotu, Kaliningrad'a üç iniş denemesinin ardından Polonya'nın başkenti Varşova'daki Chopin Havaalanı'na acil iniş izni istedi. Pilotun Varşova'ya iniş isteği reddedilirken, uçak yerel saatle 22.00 sıralarında Poznan Lawica Havaalanı'na iniş yaptı.
 

Uçağa yakıt ikmali talebi reddedildi

Poznan Lawica Havaalanı yetkilileri, uçaktan kimsenin inmesine izin vermedi. Aralarında yaşlı, çocuk ve hamile kadınların da bulunduğu yolcular için uçağa su ve yiyecek takviyesi de yapılmazken, uçağa yakıt ikmali talebi de reddedildi. Uçaktaki 236 yolcu 13 saatten fazla uçakta bekletildi. Uçağa sabah saatlerinde kalkış izni verildi. Kaliningrad'a dönen yolcular, sosyal medya üzerinden Polonyalı yetkililere tepki gösterdi.
 

Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Polonya'ya giriş için vize gerekirken, vizesi olan Rus vatandaşlarının ise Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Eylül 2022'den bu yana Polonya'ya turistik ve ticari amaçlı girişine izni verilmiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Muğla'da vatandaşlar sahilleri doldurdu

Muğla'da vatandaşlar sahilleri doldurdu

Muğla'da güneşli havayı değerlendiren yerli ve yabancı turistler, Bodrum başta olmak üzere sahilleri doldurdu. Hava 30, deniz suyu 20 dereceyken, plajlarda yüzme, su sporları yapma ve güneşlenme etkinlikleri gerçekleşti. Marmaris ve Fethiye'de de yoğunluk yaşandı.

KAYNAK: AA

Muğla'da güneşli havayı değerlendirmek isteyen kent sakinleri ve turistler, sahillerde yoğunluk oluşturdu.

Türkiye'nin ve dünyanın gözde turizm merkezlerinden Bodrum ilçesinde hava 30, deniz suyu sıcaklığı 20 derece ölçüldü.

Güzel havanın tadını çıkarmak isteyenler, sahillerde vakit geçirdi. Kent sakinleri ve turistlerden bazıları Kumbahçe ve Paşatarlası Sahili'nde denize girdi, su sporları yaptı. Bazıları da plajlarda güneşlendi.

Bazı tatilciler deniz kenarına kurdukları kamp sandalyelerine oturarak kitap okurken bazıları bisiklet sürdü, bazıları da park ve kafelerde zaman geçirdi.

Marmaris, Fethiye ve Ula ilçelerinin sahilinde de yoğunluk oluştu. Tatilciler turizm kentlerinde sıcak havada denize girme, su sporları yapma ve paraşütle atlama olanağı yakaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *