Türkgün Dünya Hizbullah, ABD ve İngiltere'nin Husilere hava saldırısını kınadı

Hizbullah, ABD ve İngiltere'nin Husilere hava saldırısını kınadı

Hizbullah, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki İran destekli Husilere yönelik hava saldırılarını kınadı. Açıklamada, sivil kayıplara dikkat çekilerek, bu saldırıların uluslararası hukuku ihlal ettiği vurgulandı.

KAYNAK: AA

Hizbullah, ABD ve İngiltere'nin, Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgelere yönelik hava saldırılarını kınadı.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, ABD ve İngiltere'nin Yemen'in başkenti Sana ve diğer bazı kentlerdeki yerleşim mahallelerini hava saldırılarıyla bombaladığına dikkat çekildi.

Söz konusu saldırılarda sivil masumların öldüğü ve yaralandığına yer verilen açıklamada, Yemen'in Filistin halkına destek verdiği ve Gazze Şeridi'ne yönelik ablukanın kaldırılması yönünde baskı kurduğu için saldırılara maruz kaldığına işaret edildi.

Yemen'e yönelik saldırıların uluslararası hukukun açık ihlali olduğuna işaret edilen açıklamada, "ABD yönetimi, Yemen'de sivil insanları ve hayati kurumları bombalayarak gerçek kötü yüzünü göstermiş oluyor. ABD yönetimi, bölgede ve dünyada kendisinin kibirli politikalarına karşı çıkan halklara karşı terör ve zorbalığa başvuruyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin yanı sıra Lübnan ve Suriye'ye yönelik İsrail saldırılarının da ABD'nin desteği sayesinde olduğuna vurgu yapıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social platformu hesabından yaptığı açıklamada, orduya, Yemen'deki Husilere karşı "büyük bir saldırı" başlatma talimatı verdiğini duyurmuştu.

İran destekli Husiler, ABD ile İngiltere'nin başkent Sana ile ülkenin kuzeyindeki Sada kentine düzenlediği hava saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 31 kişinin öldüğünü, 101 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Husiler, 7 Mart'ta yaptığı açıklamada, İsrail'e Gazze'ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre verdiğini, aksi takdirde İsrail'e karşı deniz operasyonlarını yeniden başlatacağını belirtmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Mattia Ahmet Minguzzi davası ertelendi

Mattia Ahmet Minguzzi davası ertelendi

Kadıköy’de yaşları küçük 2 çocuk tarafından öldürülen 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi davasının bir sonraki duruşmasının 20 Haziran'a ertelendiği bildirildi.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

İstanbul Kadıköy'de 24 Ocak'ta bit pazarına giden İtalyan şef Andrea Minguzzi'nin oğlu 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi, iki çocuk tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak öldürüldü.

Cinayet sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Minguzzi'yi bıçaklayan 16 yaşındaki U.B. ve saldırı anında yanında bulunan 15 yaşındaki B.B. tutuklandı.

Soruşturma kapsamında yürütülen çalışmada tutuklu sanıkların cinayet anlarını gülerek anlattıkları arkadaşları M.A.D. ve A.Ö.'de geçtiğimiz günlerde tutuklandı.

İKİNCİ DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve haklarında 'Çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan 24'er yıla kadar hapis cezası istenen cinayetin sanıkları, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

DAVA ERTELENDİ

Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, sanıkların çapraz sorguları tamamlandı.

Mahkeme, davayı 20 Haziran'a ertelerken, iki sanığın da tutukluluğuna devam kararı verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *