Türkgün Dünya HÜRKUŞ-C ve fırkateynler: Yunan medyasında Türkiye rüzgarı!

HÜRKUŞ-C ve fırkateynler: Yunan medyasında Türkiye rüzgarı!

Yunan medyası, Türk savunma sanayisindeki son gelişmeleri yakından takip ediyor. Pentapostagma haber sitesi, HÜRKUŞ-C yakın hava destek uçağını manşetine taşıdı. Hellas-journa dergisi ise Türkiye'nin fırkateyn ve denizaltı inşa programını mercek altına aldı.

MUHABİR: Çiğdem Özkan

Yunan basını Türk Savunma Sanayisini inceledi.

Yunan medyası, Türk savunma sanayisindeki son gelişmeleri yakından takip ediyor.

HÜRKUŞ-C: TÜRKLERİN ODAK NOKTASI

"Türkler, HÜRKUŞ-C yakın hava destek uçağına odaklanıyor" başlığını kullanan Pentapostagma, Türk savunma sanayisinin önemli bir parçası olan HÜRKUŞ-C yakın hava destek uçağını detaylı bir şekilde ele aldı. Haberde, Türkiye'nin eğitim uçağı HÜRKUŞ'un aynı zamanda yakın hava destek görevini üstleneceği vurgulandı.

TÜRKİYE'NİN DENİZ GÜCÜ: FIRKATEYN VE DENİZALTI İNŞA PROGRAMI

Hellas-journal dergisi, Türkiye'nin kendi fırkateynlerini inşa etme programını manşetine taşıdı. "Türkiye kendi fırkateynlerini inşa ediyor" başlığıyla verilen haberde 114 metre uzunluğunda ve 3 bin ton ağırlığındaki gemilerin Türk tersanelerinde inşa edileceği belirtilerek, Türkiye'nin deniz gücündeki bu önemli adım üzerinde duruldu.

TÜRKİYE'NİN DENİZALTI İNŞA PROGRAMINA DEĞERLENDİRME

Yunan haber sitesi Geostratigika da Türkiye'nin yürüttüğü fırkateyn ve denizaltı inşa programına dikkat çekti. Türkiye'nin büyük fırkateyn inşa programıyla geleceğini şekillendirdiğine vurgu yapılarak, Türk deniz gücündeki güçlü yükseliş ele alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem İpsala Sınır Kapısı’nda kalp krizine anında müdahale

İpsala Sınır Kapısı’nda kalp krizine anında müdahale

Edirne'de İpsala Sınır Kapısı'na, ani kalp durmaları ile kalp krizlerine hızlı müdahaleyi sağlayan ve ASELSAN tarafından üretilen 7 Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) cihazı yerleştirildi.

KAYNAK: DHA

Aselsan Heartline OED cihazlarının yetkili distribütörü Helvacıoğlu Medikal Yöneticisi Atacan Helvacıoğlu, yılda 3 milyondan fazla yolcunun geçiş yaptığı İpsala Sınır Kapısı'nda önemli bir sağlık hizmeti verilmeye başlandığını belirterek, "İpsala UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından sınır kapısına 7 yerli üretim ASELSAN Heartline OED cihazı yerleştirildi. 

İpsala Sınır Kapısı’nda Kalp Krizine Anında Müdahale

Kalbin ani durması durumunda ilk 2-6 dakika içinde müdahale edilmesi hayati önem taşır. Bu süreçte elektroşok uygulaması ve kalp masajı, hastanın hızlı bir şekilde hayata döndürülmesinde kritik rol oynar. 112 acil yardım hizmetinin vaka yerine ulaşmasına kadar geçen sürede OED kullanılarak yapılacak müdahaleler kalbi duran kişinin hayatta kalma olasılığını yüzde 50-60 oranında artırmaktadır. OED özellikle kalp krizi riski yüksek olan bölgelerde, yoğun spor ve ağır iş yapılan alanlarda, fabrikalar ve iş yerlerinde, okullar gibi popülasyonun yoğun olduğu yerlerde mutlaka bulundurulmalıdır" dedi. Cihazların kullanımıyla ilgili personele eğitim verildiğini de ifade eden Helvacıoğlu, OED cihazları sayesinde İpsala Sınır Kapısı'nın yolcular için daha güvenli bir geçiş noktası haline geldiğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *