16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya İran, AB ve İngiltere'yi kınadı

İran, AB ve İngiltere'yi kınadı

İran, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere'nin Tahran'ın Rusya'ya balistik füze transferi iddiası ve İsrail'e düzenlediği füze saldırıları nedeniyle getirdiği yeni yaptırımları "hukuka aykırı" olarak niteleyerek kınadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran, AB ve İngiltere'yi kınadı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ülkenin Rusya'ya balistik füze satışı yaptığı yönündeki iddiaları reddetti. Bekayi, AB ile İngiltere'nin İran'a yönelik yaptırımlarını kınadıklarını belirtti.

İran, Diplomatik Çözüm İçin Çağrı Yapıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi, Rusya ile Ukrayna arasındaki soruna diplomatik çözüm çağrısında bulunarak ülkenin savunma alanındaki işbirliklerinin üçüncü taraflara karşı olmadığını vurguladı.

AB ve İngiltere'nin Yaptırımları Eleştiriliyor

İranlı Sözcü, AB ve İngiltere'nin İran'a yönelik yaptırımlarını "haksız" ve "hukuka aykırı" olarak nitelendirirken, aynı ülkelerin İsrail'e silah desteği vererek suç ortağı olduklarını ifade etti.

İran, Uluslararası Hukuk İhlallerini Gündeme Getiriyor

İran'ın sivil havacılık sektörüne yönelik yaptırımları "uluslararası hukukun açık bir ihlali" olarak değerlendiren Bekayi, AB ve İngiltere'nin tutumlarını eleştirdi.

AB ve İngiltere'nin Yeni Yaptırımları

AB ve İngiltere, İran'a yeni yaptırımlar uygulamıştı. Bu yaptırımlar, Rusya'ya balistik füze transferi iddiaları ve İsrail'e düzenlenen füze saldırıları nedeniyle alındı. AB, İran'dan Rusya'ya insansız hava araçları (İHA) ve füze transferi yapıldığı iddiasıyla bazı kişi ve kuruluşlara yaptırım kararı almıştı.

İngiltere'nin Yaptırım Kararları

İngiltere de İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısı sonrasında İranlı kişi ve kuruluşlara yönelik yaptırım kararları açıklamıştı. Bu kararlar, İran ile İngiltere arasındaki gerilimi artırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 390 personel alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 390 personel alacak