16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya İran, uçaklara elektronik haberleşme cihazları yasağı getirdi

İran, uçaklara elektronik haberleşme cihazları yasağı getirdi

İran, uçuş güvenliği için yolcu uçaklarına elektronik haberleşme cihazlarını yasakladı. Cep telefonları hariç, çağrı cihazları ve telsizler de yasak kapsamına alındı. Uçakla seyahat eden yolcular uyarıldı, cihazların kargo ve kabin bölümlerine de getirilmemesi istendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran, uçaklara elektronik haberleşme cihazları yasağı getirdi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Cafer Yazerlu, uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla cep telefonu haricindeki tüm elektronik haberleşme cihazlarının yolcu uçaklarına alınmasının yasaklandığını açıkladı.
İran, Lübnan'a yönelik gerçekleşen saldırıların ardından elektronik haberleşme cihazlarını kapsayan yeni bir yasak getirdi. İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Cafer Yazerlu yaptığı açıklamada, uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla cep telefonu haricindeki çağrı cihazı ve telsiz gibi tüm elektronik haberleşme cihazlarının yolcu uçaklarına alınmasının yasaklandığını bildirdi. Uçakla seyahat edecek olan yolcuları uyaran Yazerlu, çağrı cihazları ve telsizlere getirilen yasağın uçağın kargo ve kabin bölümlerini de kapsadığını belirterek, yolculardan söz konusu cihazları uçağa getirmemeleri çağrısı yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yolculuk süresi kısalıyor: Demiryollarında yeni bir çağ başlattık

Yolculuk süresi kısalıyor: Demiryollarında yeni bir çağ başlattık