16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya İsrail askerlerinden Filistinliye cinsel işkence skandalı

İsrail askerlerinden Filistinliye cinsel işkence skandalı

İsrail askerlerinin Negev Çölü'ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde bir Filistinliye cinsel işkence yaptığı anların kamera kaydı ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail askerlerinden Filistinliye cinsel işkence skandalı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsrail askerlerinin Negev Çölü'ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde bir Filistinliye cinsel işkence yaptığı anların görüntüleri ortaya çıktı. Kanal 12 televizyonunda yayımlanan görüntülerde, tellerle çevrili bir alanda yerde yatan çok sayıda Filistinli görülüyor. Askerlerin, bir Filistinliyi başka bir bölgeye götürdüğü ve burada cinsel işkence yaptığı kameraya yansıyor. Askerlerin, kalkanları kullanarak bu anların kaydedilmesini engellemeye çalıştığı da dikkat çekiyor.

KALKANLARLA KAMERALARA ENGEL

Kanal 12'nin haberine göre, askerler muhtemelen güvenlik kameralarından haberdardı ve kalkanlarla eylemlerini gizlemeye çalıştılar. Cinsel işkenceye maruz kalan Filistinlinin, anüsüne bir cisim sokularak işkence edildiği ve kanlar içinde hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

israilli bakanlardan skandala destek!

İsrail askeri polisi, 29 Temmuz'da Sde Teiman'a gelerek 10 İsrail askerini gözaltına almaya çalıştı. Ancak askerler direndi ve olaylar çıktı. Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, cinsel işkence uygulayan askerlere destek mesajları verdi. Bunun ardından, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda aşırı sağcı İsrailli, Sde Teiman'a baskın düzenledi.

Mahkemeden Karar

Gözaltına alınan 10 askerden 5'i İsrail mahkemesi tarafından serbest bırakılırken, diğerleriyle ilgili soruşturma sürüyor. Cinsel işkenceyle suçlanan 5 askerin gözaltı süreleri 11 Ağustos'a kadar uzatıldı.

İsrail'in Guantanamosu: Sde Teiman Askeri Üssü

Sde Teiman'ın Karanlık Geçmişi

Sde Teiman gözaltı merkezi, sık sık işkencelerle gündeme geliyor. New York Times gazetesinde çıkan haberde, burada tutulan Gazzelilerin gözleri bağlı olarak, günde 18 saate kadar elleri kelepçeli şekilde yerde oturtulduğu belirtildi. Gözaltı merkezine getirilen Filistinliler, 3 aya kadar burada kalıyor ve sorgulama süreçlerinde insanlık dışı muameleye maruz kalıyorlar.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
Zalimler için yaşasın cehennem
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
NALETLENMİŞ TOPLULUK VARLIK SEBEBİNİ YERİNE GETİRİYORLAR. TÜRK İSLAM DÜŞMANI BABAM DAHİ OLSA VURANA GURBANDIR BENİM BU CANIM HEDEF TURAN İLAIKELİMETULLAH AŞKINA
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
Allah'ın emir ve yasaklarına karşı çıkan ve sorumluluklarını yerine getirmeyen Yahudiler dünyada maymuna çevrilmişler, ahirette ise cehennem azabıyla cezalandırılacaklardır. Amin.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Japonya'dan vatandaşlarına İsrail'e seyahat uyarısı

Japonya'dan vatandaşlarına İsrail'e seyahat uyarısı