21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya İsrail ve BAE'den kirli plan: 'Tehdit olarak görüyorlar'

İsrail ve BAE'den kirli plan: 'Tehdit olarak görüyorlar'

Yemen'de Husiler, İsrail'in, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) desteğiyle 'İsrail, stratejik konumundan ötürü Yemen'i bir tehdit olarak gördüğünü ve BAE kanalıyla kendisine burada ayak basacak bir yer bulmaya çalıştığını' iddia etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail ve BAE'den kirli plan: 'Tehdit olarak görüyorlar'

Uluslararası toplum tarafından tanınmayan Husi yönetimine bağlı Enformasyon Bakanı Dayfullah eş-Şami, Husilere ait el-Mesira Televizyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamasında, "İsrail, stratejik konumundan ötürü Yemen'i bir tehdit olarak görüyor ve BAE kanalıyla kendisine burada ayak basacak bir yer bulmaya çalışıyor." ifadesini kullandı.

Şami, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile eski Yemen Dışişleri Bakanı Halid el-Yemani arasındaki görüşme ve BAE tarafından desteklenen ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi'nin (GGK) açıklamalarının, İsrail ile irtibat kurulduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Enformasyon Bakanı, Yemen halkının, İsrail'le ve ülke topraklarına ve halkının onuruna halel getirmeyi isteyen her düşmanla mücadeleye hazır olduğunu kaydetti.

GGK Başkan Yardımcısı Hani bin Berik pazar günü Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Filistinlilerin kendi devletlerini kurabilmeleri için İsrail ile ilişki kanallarını açmakta bir beis görmediklerini" belirtmişti.

Berik, söz konusu açıklamayı, "İsrail El-Yevm" isimli gazetede, "Yemen'in güneyinde İsrail'in gizli dostlarından (GGK)" bahseden bir makalenin yayımlanmasının ardından yapmıştı.

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş da 16 Haziran'da Amerikan Yahudi Komitesinin (AJC) düzenlediği on-line konferansta, İsrail ile iletişim kanallarının açık tutulması gerektiğini söylemişti.

ABD ve Polonya'nın öncülüğünde 13-14 Şubat 2019'da, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen "Orta Doğu'da Barış ve Güvenliğin Geleceğini Desteklemek" başlıklı bir konferansta, Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid el-Carallah, Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah ve Yemen Dışişleri Bakanı Halid el-Yemani ile Netanyahu arasında yakınlaşma olmuştu.AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çıkan arbede sonucu Ağaoğlu, açıklamalarda bulundu

Çıkan arbede sonucu Ağaoğlu, açıklamalarda bulundu