Türkgün Dünya İsrail'den Refah'ta bombardıman: 20 Filistinli katledildi

İsrail'den Refah'ta bombardıman: 20 Filistinli katledildi

İsrail ordusu, Gazze'nin Refah kentinde ambulansları kuşatırken sağlık çalışanları yaralandı. Saldırılarda en az 20 Filistinli hayatını kaybetti. 7 Ekim'den bu yana ölü sayısı 49,747'e ulaştı. İsrail, bölgeyi "tehlikeli savaş alanı" olarak tanımladı.

KAYNAK: AA

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde Refah kentinde bombardımana maruz kalan bölgede bulunan ambulansları kuşatma altına aldı, bazı sağlık görevlileri yaralandı.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin bilgi verildi.

Açıklamaya göre, Refah kentinde bombardımana maruz kalan bölgede bulunan çok sayıda ambulansın etrafı İsrail güçleri tarafından kuşatıldı.

Kuşatma sırasında bazı sağlık görevlilerin yaralandığı belirtilen açıklamada sayılarına ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

Kızılay ayrıca İsrail tarafından saatlerdir kuşatma altında tutulan mürettebatla irtibatın kesildiğini bildirdi.

Ayrıca görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu ambulansları Quadcopter tipi dron ve yoğun topçu atışlarıyla kuşatma altına aldı.

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee ise Refah kentinin batısındaki Tel Sultan bölgesindeki Filistinlileri, göç etmeleri konusunda uyardı.

“tehlikeli savaş bölgesi” iddiası

Adraee, İsrail ordusunun "tehlikeli savaş bölgesi" olduğu iddiasıyla Tel Sultan'a saldırmaya başladığını belirtti.

Ordu sözcüsü, Filistinlilere, sahilden Han Yunus'un güneyinden Deyr Belah'ın kuzeyine kadar uzanan ve gece boyu sivillerin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan saldırılara maruz kalan Mevasi bölgesine gitmeleri talimatını verdi.

İsrail güçlerinin bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus'ta zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu çadır ve evlere düzenlediği hava saldırılarında en az 20 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı.

İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 600'den fazla Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 1200 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 49 bin 747'ye, yaralıların sayısı ise 113 bin 213'e yükseldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Ormandan gelen kadın çığlığı polisi alarma geçirdi

Ormandan gelen kadın çığlığı polisi alarma geçirdi

Bartın’da gece yarısı ormandan gelen kadın çığlıkları paniğe neden oldu. Cinayet ya da yasa dışı bir etkinlik şüphesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, 17 yaşındaki 6 gencin tartışma sırasında çığlık attığını belirledi. Olayın büyümeden aydınlatılmasıyla mahalle derin bir nefes aldı.

KAYNAK: İHA

Bartın'da gece yarısı ormandan gelen kadın çığlığı üzerine polisler harekete geçti. Sesin geldiği yönde inceleme yapan ekipler, 17 yaşındaki 6 gencin kendi arasında tartıştığı belirlendi.
 

Bartın Tuna Mahallesi Kanlıırmak Caddesi Ticaret Meslek Lisesi yakınlarındaki ormanlık alanda duyulan çığlık sesleri üzerine vatandaşlar yasa dışı çığlık terapisi ya da cinayet işlenmesi endişesi ile 112 ihbar hattını arayarak, yardım istedi. İhbar üzerine ise polis ekipleri alarma geçti. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, ormanlık alanda devam eden çığlık seslerinin geldiği yöne doğru hareket etti. 

Ekipler, ormanlık alanda 4'ü kız toplam 6 genç ile karşılaştı. Polisleri bir anda karşılarında gören gençler de korku yaşadı. Ekipler, çığlık sesinin sebebini sorduğunda ise gençler aralarında küçük çaplı tartışmaların yaşandığını belirtti. Polise cezaları neyse çekmeye razı olduklarını belirten gençlerin kimlik sorgusu yapıldı. Olumsuz bir durum bulunmaması üzerine gençleri, Çocuk Şube ekiplerine teslim edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *