Türkgün Dünya İsrail’in Gazze’deki siviller için verdiği tahliye süresi doldu! Tanklar sınıra konuşlandı...

İsrail’in Gazze’deki siviller için verdiği tahliye süresi doldu! Tanklar sınıra konuşlandı...

İsrail'in sivillerin Gazze'yi boşaltması için verdiği süre doldu. İsrail ordusu Gazze'ye yönelik kara saldırısına hazırlanıyor. İsrail'in Gazze sınırına tank ve mühimmat sevkiyatı devam ediyor

MUHABİR: Beybin Usanmaz

İsrail’in Gazze’deki siviller için verdiği tahliye süresi doldu. İsrail ordusu Gazze'ye yönelik kara saldırısına hazırlanıyor. 

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, "Gazze Şeridi sakinlerine önemli bir açıklama: Gazze kent merkezini terk ederek güneye yönelmeniz için çağrıda bulunuyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerden bölgenin güneyine geçmelerini isteyen ve tahliye için kullanacakları yolu gösteren bir harita paylaşan Adraee, "İsrail ordusunun yerel saatle 10.00-16.00 arasında haritada işaretlenen rotaya dokunmaktan kaçınacağını belirtmek isterim." demişti.

OKULLARDA DA YER KALMADI

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı, Gazze’den ayrılanların sığınması için okullarda daha fazla yer kalmadığını duyurdu.

GAZZE SINIRINA TANK VE MÜHİMMAT SEVKİYATI

İsrail, abluka altına aldığı Gazze'ye havadan, karadan ve denizden saldırılarını sürdürüyor.

Gazze sınırına tank ve mühimmat sevkiyatı devam ediyor.

NETANYAHU: BU DAHA BAŞLANGIÇ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kutsal Şabat gecesi yaptığı ulusa konuşmasında, ülkesine gelen askeri yardımla abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının devam edeceğini belirterek, "Düşmanlarımız bedel ödemeye başladı. Sırada ne var detay vermeyeceğim. Ama şunu söyleyeyim bu sadece başlangıç." dedi.

Netanyahu, İsrail'in "muazzam uluslararası destek topladığını" ifade etti.

"Hamas'ı yok edeceklerini ve kazanacaklarını" savunan ancak bunun zaman alacağını dile getiren İsrail Başbakanı, "İsrail'e gelecek daha fazla mühimmat ve silahla savaşın devam etmesini sağlayacağız." şeklinde konuştu.

İSRAİL, GAZZE'Yİ GECE BOYU BOMBALADI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin doğu ve batı kesimlerini, savaş gemileri, tank ve topçu atışlarıyla vurdu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne gece gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

İsrail savaş uçakları da Gazze'nin tüm bölgelerini gece boyu vurmaya devam etti.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı, Beyt Lahye ve orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı gibi yoğun nüfusa sahip bölgelerin bombalanması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu aktarıldı.

Gazze'deki saldırılardan kaçan 35 bin Filistinli, Şifa Hastanesi ve çevresine sığındı

Şifa Hastanesi Genel Müdürü Muhammed Ebu Selime, Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Facebook sayfasından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Ebu Selime, İsrail'in hava saldırılarından kaçan 35 bin Filistinlinin evlerini terk ederek Şifa Hastanesi ve çevresine sığındığını ifade etti.

GAZZE'DE SU DA KALMADI

BM, Gazze Şeridi boyunca suların tükenmesi nedeniyle 2 milyondan fazla kişinin risk altında olduğunu duyurdu.

FİLİSTİN'DE İSRAİL ŞİDDETİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 724’ü çocuk, 458’i kadın 2 bin 215 kişinin öldüğünü, 8 bin 714 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 54 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 619 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında ayrıca Gazze'de 9, Lübnan'da ise 1 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA-TRT Haber

Yorumlar
A
Ahmet Eroğlu 1 yıl önce
Dini yok ki imanı na zarar versin !!! Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı ve din kardeşleri var evveAllah. Bu hesap sorulacak israil ve büyük şeytan ABD den ??
BEĞENME
0
CEVAPLA
Türkgün Gündem İstanbul barış müzakerelerine yerli ve yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösterdi

İstanbul barış müzakerelerine yerli ve yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösterdi

İstanbul Barış Müzakereleri, Kadıköy İskelesi'nde başladı. Yerli ve yabancı basın mensupları, tarihi görüşmeleri takip etmek için yoğun ilgi göstererek alanda yerini aldı.

KAYNAK: AA

İstanbul, tarihi bir barış sürecine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Rusya ve Ukrayna heyetleri, barış görüşmeleri kapsamında, bugün İstanbul'da bir araya geliyor.

YERLİ YABANCI BASIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde gerçekleştirilen barış müzakereleri ile tüm dünya gözünü İstanbul'a çevirmiş durumda.

Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşecek İstanbul Barış Müzakereleri, dünya genelinden çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun yoğun ilgisiyle karşılandı.


"UMARIM YENİ BİR SAYFA AÇMAMIZI SAĞLAR"

Antalya' düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısının açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "İstanbul'da yürütülecek görüşmeler, umarım yeni bir sayfa açmamıza yol açacaktır." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ise barış müzakerelerinin başarılı olmasını ümit ettiğini belirterek, "Eğer bir şeyler (gelişme) olursa, uygun olursa cuma günü gidebilirim. Umarım ki Rusya ve Ukrayna bir şeyler yapabilir, bu durmalı."

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın 2022'de Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşta ateşkesin ve barışın sağlanması için önce Belarus'ta, ardından Türkiye'de 29 Mart 2022'de Rus ve Ukraynalı heyetler müzakereler yaptı.

İstanbul'daki bu müzakerelerde, taraflar bir anlaşma taslağı metni üzerinde mutabakata ulaşsa da bir sonuç alınamadı ve çatışmalar devam etti.

Bugün ise Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'daki Rusya-Ukrayna barış müzakerelerinde taraflar, kendi şartlarını masaya koyacak.


RUSYA, 2022'DEKİ İSTANBUL MÜZAKERELERİNİ TEMEL ALMAK İSTİYOR

Rus heyeti, Ukrayna ile yapılacak müzakerelerde İstanbul'da 2022'de yapılan bu müzakerelerden çıkan metnin prensip olarak temel alınmasını istiyor.

Çatışmaların dondurulmasını değil, nihai olarak sonlanması niyetini vurgulayan Moskova, ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'un idari sınırlarından Ukrayna askerlerinin çekilmesini şart koşuyor.


MOSKOVA 'TARAFSIZ VE BAĞLANTISIZ BİR UKRAYNA İSTİYOR"

'Ukrayna'nın tarafsız, bağlantısız ve nükleer silahlardan arındırılmış bir statüye kavuşturulması, silahsızlandırılması, Nazilerden arındırılması, Ukrayna'daki Rusça konuşan vatandaşların hak, özgürlük ve çıkarlarının tam olarak güvenceye alınması, ilhak ettiği Kırım, Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya'nın toprakları olarak tanınması' Moskova'nın en temel şartları arasında bulunuyor.

UKRAYNA TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE GÜVENLİK GARANTİLERİNİ ŞART KOŞUYOR

Kiev, ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin tam olarak sağlanmasının yanı sıra güvenlik garantileri taleplerini ön planda tutuyor.

Güvenlik garantileri çerçevesinde, Ukrayna'nın NATO'ya davet edilmesini ya da NATO koruması altına alınmayı bekleyen Kiev, Avrupa'dan da bir barış gücünün ülkesine yerleştirilmesini istiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *