17 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya İsrail'in iddiası çürüdü! Washington Post: Ayşenur Eygi geri çekilirken vurulmuş

İsrail'in iddiası çürüdü! Washington Post: Ayşenur Eygi geri çekilirken vurulmuş

Washington Post, İsrail askerlerince vurulan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne dair kapsamlı bir analiz yayınladı. İddialar ve gerçekler gözler önüne serildi. Araştırma, İsrail'in iddiasını çürütüyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in iddiası çürüdü! Washington Post: Ayşenur Eygi geri çekilirken vurulmuş
KAYNAK: Haber Merkezi

Amerika'nın saygın gazetelerinden Washington Post, Batı Şeria’da vurularak öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümüne dair kapsamlı bir analiz yayınladı. İsrail ordusunun olayla ilgili “kasıtsız vurulma” açıklaması Post’un raporuyla çelişti.

Protesto Sırasında Geri Çekilirken Vuruldu

26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria’da İsrail yerleşimlerini protesto ederken vuruldu. 

NTV'nin Washington Post’tan aktardığı habere göre; elde edilen verilerin sonucuna göre, Eygi çatışmalardan geri çekildikten yaklaşık 20 dakika sonra, İsrail askerlerinden 200 metre uzaktayken vuruldu.

50’den Fazla Video İncelendi

Washington Post, Eygi’nin vurulduğu anı aydınlatmak amacıyla 50’den fazla video ve fotoğrafı inceledi, 13 görgü tanığıyla görüştü. Analiz, İsrail güçlerinin açtığı ateşin, olayların başladığı andan çok sonra gerçekleştiğini ortaya koydu.

Ayşenur Ezgi Eygi

"Her Hafta Gelmeye Başladılar"

Aktivistler, 6 Eylül sabahı Eygi ve diğer dört gönüllünün Batı Şeria'daki Ramallah'tan bir taksi kiralayarak Beita'ya gittiklerini söyledi.

Filistin Ulusal Konseyi üyesi Hisham Dweikat, "İsrail ordusu haftalık olarak bölgeye gelmeye başladı ve birkaç kez cuma namazını engellemeye çalıştı. Bizi göz yaşartıcı gaz ve mermilerle bastırdılar ama faaliyetler devam etti" dedi.

Ayşenur Ezgi Eygi

"Gergin Olduğunu Söyledi"

Cuma namazı alanı, uluslararası gözlemciler geldiğinde sessizdi. Ancak bölge sakinleri ve aktivistler, İsrail askerlerinin çoktan çevrede mevzilendiğini söyledi.

Bir İngiliz aktivist, parkın çitlerinin diğer tarafındaki askerlere bakarken Eygi ile konuştuklarını anlattı. Aktivist, Eygi'nin “Gerginim, çünkü ordu tam orada” dediğini aktardı.

Ayşenur Ezgi Eygi

"İsrail Askerleri Çok Provokatifti"

Beita gösterilerine sık katılan ve o gün orada bulunan Faz3a'dan uzun süredir İsrailli bir aktivist olan Jonathan Pollak, “İsrail askerleri çok provokatifti” dedi.

Pollak, Ekim ayından bu yana Beita'da ordunun “tercih ettiği dağıtma aracı” olarak gerçek ateş kullanımının rutin hale geldiğini belirtti.

"Çoktan Geri Dönmeye Başladı"

Bir videoya göre Faz3a'nın bir başka Amerikalı gönüllüsü Alex Chabbott, tepeden geri geri inerken "Askerler görüş alanının hemen dışında” dedi.

O sırada orada bulunan bir başka aktivist Helen, bu hızlı tırmanış karşısında şok olan Eygi'nin çoktan “çocukların ve diğer gönüllülerin arkasından yola geri dönmeye başladığını” söyledi.

Ayşenur Ezgi Eygi

"Bir El Silah Sesi Duyuldu"

İsrail güçlerinin cuma günleri sık sık evinin çatısına el koyduğunu söyleyen Maali, Avustralyalı aktivist Helen'in “yolun aşağısındaki korkunç yarış” sırasında kayıp düştüğünü ve bileğini burktuğunu, ancak Eygi'nin, “koruyucu bir güç olarak” onunla kaldığını belirtti.

Saat 13:22'de çekilen bir videoda zeytinliğin yanındaki yolda bir el silah sesi duyuldu. FBI danışmanı ve adli tıp uzmanı Steven Beck, videodaki patlama sesinin bir silah sesiyle uyumlu olduğunu söyledi. Bu bulgu, ikinci bir ses uzmanı olan Rob Maher tarafından da doğrulandı.

"Her Şey Çok Hızlı Oldu"

23 yaşındaki Eran Maoz’un saat 13:49’da çektiği bir videoda, Eygi'nin kanlar içinde olduğu ve etrafının sağlık görevlileri tarafından sarıldığı görüldü.

Rafidia Hastanesi Direktörü Fuad Nafa'ya göre, birçok kez hayata döndürülmeye çalışılan Eygi'nin saat 14:35 civarında öldüğü açıklandı.

Ayşenur Ezgi Eygi

İsrail Ordusunun Açıklamaları

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Eygi’nin “şiddetli bir isyan” sırasında yanlışlıkla vurulduğunu belirtirken, ateşin asıl hedefinin protestoların lideri olduğu ifade edildi. Ancak, Washington Post’un araştırması bu iddiayı sorguluyor.

Ailenin Talebi: Şeffaf Soruşturma

Eygi'nin ailesi, olayın bir kaza olmadığını ve bağımsız bir soruşturma talep ettiklerini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya'dan sonra bir ilde daha obruk paniği!

Konya'dan sonra bir ilde daha obruk paniği!