Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın raporuna göre, İsrail'in 8 Ekim 2023 ile 27 Ocak 2024 tarihleri arasındaki saldırıları, ülkenin sağlık sektöründe büyük tahribata yol açtı.
İsrail'in Hastanelere Saldırıları
Rapora göre, İsrail bu süre zarfında 68 kez Lübnan'daki 38 farklı hastaneye saldırdı. Bu saldırıların sonucunda 8 hastane hizmet dışı kaldı ve bunlardan 2 tanesi hala kapalı durumda.
Beyrut başta olmak üzere güney bölgelerinde gerçekleşen saldırılarda 16 kişi hayatını kaybetti, 74 kişi ise yaralandı.
Araçlar ve Sağlık Ocakları Zarar Gördü
Raporda, saldırılarda 25 aracın zarar gördüğü belirtilirken ülkedeki 63 sağlık ocağından 50'sinin kısmen, 10'unun ise tamamen yıkıldığı bilgisi paylaşıldı.
İsrail'in Lübnan'daki acil yardım hizmetlerine 237 kez saldırdığı ve bu saldırılarda 201 acil yardım çalışanının yaşamını yitirdiği raporda yer aldı.
İsrail'in Saldırıları Devam Ediyor
27 Kasım 2024'te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına rağmen, İsrail ordusunun güneydeki işgal ve ateşkes ihlallerine devam ettiği belirtiliyor.