16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya İsveç'ten tarihî PKK itirafı

İsveç'ten tarihî PKK itirafı

İsveç iç güvenlik teşkilatı SEPO, terör örgütü PKK’nın ülkede bir çok alanda faaliyet gösterdiğini belirterek, “PKK, terörü teşvik ediyor, terörizm için militan ve para topluyor” diye konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsveç'ten tarihî PKK itirafı

Tükiye’nin terör örgütlerine verdiği destek nedeniyle NATO’ya girişine onay vermediğ İsveç’ten tarihi bir itiraf geldi. İsveç iç güvenlik teşkilatı SEPO’ya göre, terör örgütü olarak kabul edilen PKK, ülkede birçok alanda rahatça faliyet gösteriyor.

İsveç devlet kanalı SVT’deki habere göre SEPO’da terörle mücadeleden sorumlu başkan yardımcısı Susanna Trehörning, Türkiye’nin PKK’dan dolayı NATO vetosunun haklı olduğunu ifade etti. SVT’deki habere göre Türkiye defalarca İsveç’i teröristlere yataklık etmekle eleştirdi ve bu nedenle İsveç’in NATO ittifakına dahil olmadığı belirtildi. SEPO’dan Trehörning, PKK’nın başka bir ülkede veya İsveç’te terör faaliyetlerini desteklemek için çalıştığını belirterek, “Terörizm kışkırtması yapıyorlar, örgüte eleman topluyorlar ve topladıkları paralarla örgüte önemli bir finansman sağlıyorlar. Bunların hepsinden haberdarız. Ancak bu örgütün şuan için İsveç’e zarar verecek bir durumu yok”(!) diye konuştu.

Sempatizan sayısı bilinmiyor

İsveç’teki PKK üyeleri ve sempatizanlarının sayısının tam olarak bilinmediğini ifade eden Trehörning, hangi kişi ve grupların örgüte katıldığını cevaplamadı. Örgütü yaptıkları tehditlerden hareketle takip ettiklerini belirten polis teşkilatı yetkilisi, PKK’nın İsveç’te önemli ölçüde terör finansmanı ile uğraştığını doğruladı. Kanalın, “PKK ne kadar finansman topluyor” sorusuna Trehörning, “Kesin miktarlara girmeyeceğim, ama önemli bir miktar” diyerek örgütün topladığı büyük meblağı gözler önüne serdi.

SVT kanalının, “Bunu durdurmak için ne yapıyorsunuz?” sorusuna ise polis yetkilisi, “Bilgi toplamak, bir bilgi durumu oluşturmak ve uygun olduğunda bu suçları fiilen işleyen aktörleri tespit etmek ve bir tür ceza soruşturması için sürekli çalışıyoruz” ifadeleriyle cevap verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son dakika Galatasaray transfer haberleri: Galatasaray'dan sürpriz transfer hamlesi! Eski yıldız geri dönüyor...

Son dakika Galatasaray transfer haberleri: Galatasaray'dan sürpriz transfer hamlesi! Eski yıldız geri dönüyor...