20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Soros'tan şaşırtan Türkiye çıkışı! Savaş istiyor

Soros'tan şaşırtan Türkiye çıkışı! Savaş istiyor

Kaos tetikçisi Yahudi Milyarder işadamı George Soros’tan İdlib krizi ve Rusya konusunda şaşırtan açıklamalar geldi. Türkiye ile Rusya’yı savaştırma hedefinde olduğu anlaşılan Soros, Avrupa’yı Moskova’ya karşı Türkiye’ye destek olmaya çağırdı.  

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Soros'tan şaşırtan Türkiye çıkışı! Savaş istiyor

Kaos tetikçisi Yahudi Milyarder işadamı George Soros, Türkiye ve Rusya planı ortaya çıktı.

Ankara ile Moskova arasında savaş çıkarma amacı taşıyan Soros, Rusya’ya karşı Türkiye’ye destek olmaya çağırdı.

Avrupa’ya “Türkiye’ye destek olun” çağrısı
Soros, İngiliz Financial Times gazetesinde kaleme aldığı makalede Avrupa’yı Türkiye’ye destek vermeye çağırdı. Soros makalesinde altı milyon kişinin mülteci durumuna düşmesinin Rusya’nın ana hedefi olduğunu da belirtiyor.

Rusya’ya sert eleştiri
Erdoğan’ın Moskova’da Rus Lider Vladimir Putin’le bir araya gelmesinden önce yayınlanan ‘Avrupa, Putin’in Suriye’deki savaş suçlarına karşı Türkiye ile birlikte olmalı‘ başlıklı makalede Soros, Rusya’ya yönelik sert eleştirilerde bulunuyor.

“Rusya, Eylül 2015’ten bu yana sadece en sadık müttefiki Esad’ı yanında tutmak istemedi aynı zamanda SSCB’nin çökmesinden bu yana kaybettiği bölgesel ve küresel etkiyi de yeniden kazanmak istiyor” ifadeleriyle makalesine başlayan Soros, Putin’in Ortadoğu’daki kargaşayı, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana yapılan uluslararası insani hukuk normlarını silmeye çalışmak için kullandığını öne sürüyor.

“Aslında yaklaşık altı milyon Suriyeli’nin mülteci durumuna düşmesine sebep olan insani felaketin yaratılması Rus liderin Suriye’deki stratejisinin bir ürün değil, ana hedeflerinden biriydi” diyen Soros, Esad’ı da Sovyet Lider Joseph Stalin’den sonra gördüğü en barbar lider olarak tanımlıyor.

Kasten hastane, okul ve hatta ana anaokullarını bombalayarak en az yarım milyon insanın ölümüne sebebiyet veren Esad’ın gerçekleştiremediği hava saldırılarına Putin’in destek verdiğini ifade ediyor.

Soros makalesinde, “BM’ye göre sadece 26 Şubat 2020’de, tek bir günde ana okulları da dahil olmak üzere on okul hedef alındı. Yerel sağlık birimleri, Nisan 2019’dan itibaren İdlib’i geri almak için operasyon başlatan Rusya ve Suriye rejiminin şu ana kadar 49 tıbbi tesisi hedef aldıklarını belirtiyor” diyen Soros Rusya’nın yerlerinden edilen Suriyelilerin barındığı 14 kampı bombaladığına da işaret ediyor.

Son zamanlarda Türkiye sınırına yakın kampların da bombalanmasıyla yüzbinlerce insanın Türkiye sınırına yığıldığını aktaran Soros, “Bu Ankara’da paniğe sebebiyet verdi ve topraklarında barınan mültecileri Avrupa’ya yönelmeye teşvik etti. Ve bu durum da Yunanistan sınırında bir mülteci krizini tetikledi” diyor.

Rusya’nın savaşın başından beri Suriye ile ilgili olarak 14 kez veto kullandığına işaret eden Soros şu görüşleri dile getiriyor:

“Esad ve müttefiki Rusya tarafından İdlib’e hapsolmuş sivilleri savunmak için askeri güç oluşturan tek hükümet Türkiye. Rus uçaklarının hava saldırılarından (Moskova rolünü inkar etti) geçtiğimiz ay 34 Türk askeri hayatını kaybetti."

(...)

2014’de Rusya’nın stratejik çıkarlarına yönelik oluşturduğu tehlike karşısında Avrupa’yı uyardığını belirten Soros, Rusya’nın Avrupa’nın kendisiyle çatışmaya girmekten çekineceğini hesaplayarak Ukrayna’yı işgal ettiğini ifade ediyor. Aynı durumun İdlib’de gerçekleştiğini söyleyen Soros, “Avrupa karşı durması gerekirken, Suriye konusunda Rusya ile bir çatışmaya girmekten kaçınıyor. Rusya’nın yarattığı mülteci krizine odaklanmak yerine Avrupa sebep yerine belirtilere odaklanıyor. Mülteci girişini sınırlandırmaya çalışan Avrupa, Türkiye’nin ülkelerinden göç eden milyonlarca Suriyeliye barınma sağladığına kabul etmelidir. Putin ve Esad’ın sınırlarına doğru ittiği ek milyonları kabul edemez” diyor.

Soros, Türkiye’nin Suriye konusunda Avrupa’nın desteğini hak ettiğini belirtiyor.

Soros makalesinin sonunda Avrupa’nın Türkiye’nin oluşturmak istediği güvenli bölge tezine destek vermesini istiyor ve şu görüşleri dile getiriyor:

“Bu nedenle Avrupa, Suriyeli mülteciler için İdlib’de bir güvenli bölge oluşturulması için Putin’le görüşecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı cesaretlendirmelidir. Umarım bu da Putin’in savaş suçlarını Avrupalıların konuşmalarının merkezine yerleştirir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trump'a büyük şok!

Trump'a büyük şok!