Türkgün Dünya Katar, Kızıldeniz'den LNG sevkini durdurdu

Katar, Kızıldeniz'den LNG sevkini durdurdu

Kızıldeniz'deki silahlı çatışmalar tedarik zincirinde aksamalara neden olmaya başladı. Özellikle ABD öncülüğünde Yemen'deki Husi hedeflerine yönelik hava saldırılarının ardından Katar, Kızıldeniz'den LNG sevkini durdurma kararı aldı.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

ABD öncülüğünde Yemen'deki Husi hedeflerine yönelik hava saldırılarının hayati önem taşıyan Kızıldeniz rotasında riskleri arttırmasının ardından Katar'ın Bab el-Mendeb Boğazı'ndan sıvılaştırılmış doğal gaz tankerleri göndermeyi durdurduğu bildirildi.

Sabah'ın Bloomberg'e dayandırdığı haberde, Kızıldeniz'in güney ucundaki geçide doğru ilerleyen Katar tarafından işletilen en az beş sıvılaştırılmış doğal gaz gemisi Cuma gününden bu yana durduruldu. Üç tanker Umman açıklarında, biri Kızıldeniz'de, diğeri ise Akdeniz'de Süveyş Kanalı yakınlarında durakladı.

Husiler Kasım ayı ortasında gemileri taciz etmeye başladıklarından beri gaz taşıyan hiçbir gemiye saldırmadılar ancak Katar'ın geçitten geçme konusundaki isteksizliği, ABD öncülüğündeki saldırıların ardından risklerdeki keskin artışı vurguluyor. Dünyanın en büyük LNG ihracatçılarından biri olan Katar Avrupa'ya yakıt göndermek için Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı'nı kullanmaya devam eden bir avuç gaz tedarikçisinden biriydi. Çoğu LNG ihracatı daha uzun rotaları kullanmayı tercih ediyor.

Kaynak: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İsrail'de 9 bina tamamen yıkıldı, 3 kişi öldü

İsrail'de 9 bina tamamen yıkıldı, 3 kişi öldü

İran'ın misilleme olarak İsrail'e düzenlediği füze saldırılarında 3 kişinin hayatını kaybettiği, en az 91 İsraillinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail’in dün gece yarısı başlattığı saldırılarda en az 20 üst düzey komutanını kaybeden İran, İsrail'e misilleme için yüzlerce balistik füze fırlattı. Tel Aviv'de patlamalar yaşandı.

İsrail basının aktardığına göre İran'ın füze saldırılarında 3 İsrailli öldü, en az 91 kişi yaralandı.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin acil yardım servisi Magen David Adom Direktörü Eli Bin'den aktardığına göre, yaralılar çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.

YARALILAR RAMAT GAN BÖLGESİNDE

Yaralıların çoğunun Tel Aviv yakınlarındaki Ramat Gan bölgesinden olduğu belirtildi.

Haaretz'in haberine göre, Ramat Gan'da İran füzelerinin isabet ettiği 9 bina tamamen yıkılırken saldırıların düzenlendiği bölgelerden çok sayıda kişi tahliye edildi.

İsrail, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *