20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Dünyaca ünlü hava yolu şirketi iflas etti

Dünyaca ünlü hava yolu şirketi iflas etti

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan bir salgın haline gelen ölümcül koronavirüsü havacılık sektörünü de vurdu. Virüs salgını öncesi mali krize giren İngiliz hava yolu şirketi Flybe, virüsle artan ekonomik buhran sonrası tüm uçuşlarını durdurarak iflas etti.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyaca ünlü hava yolu şirketi iflas etti

Koronavirüsü tüm dünyada hızla yayılmaya başlarken, havacılık sektörünü de derinden etkiledi. Dünya genelinde virüsle mücadele edilmeye çalışılırken havacılık sektöründe ilk iflas geldi. İngiltere'nin en önemli hava yolu şirketlerinden olan Flybe, yaşadığı mali zorluklar sonrası iflas etti. Tüm uçuşlarını ve operasyonlarını durduran Flybe, kısa süre içerisinde kapanacak. İngiliz hükümeti şirketin düştüğü mali zorlukların koronavirüs öncesi oluştuğunu duyurdu. Koronavirüsle daha da yükselen olumsuz durum sonrası şirket iflas bayrağını çekti.

"Lütfen havalimanına gelmeyin"
Geçtiğimiz hafta Perşembe günü yolcularına bir mesaj gönderen Flybe yetkilileri, "Eğer uçuşunuzu Flybe ile yapacaksanız, lütfen havalimanına gelmeyin. Operasyonlarımızın durması sonucu uçuşlarımız gerçekleşmeyecek ve şirketimiz, aldığınız biletler için alternatif bir program uygulamayacak" ifadelerini kullanarak uçuşların durdurulduğunu duyurdu.

Koronavirüsü öncesinde mali sıkıntıya girdi
1979 yılında kurulan Flybe, bir süredir mali sıkıntılarla mücadele ediyordu. İngiltere hükumetiyle Ocak ayında yaptığı mali durum ve uçuş operasyonlarıyla ilgili toplantı sonrası faaliyetine devam kararı alsa da, geçen sürede herhangi bir düzelme olmaması nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldı.

Konuyla ilgili İngiliz hükumetinden yapılan açıklamada, "Flybe'nin mali sıkıntıları uzun zamandır devam ediyor ve her şey kayıt altında. Şirket bu durumu, koronavirüs vakasından önce yaşamaya başladı" ifadelerini kullandı.

Yetkililer ayrıca, sadece Flybe'nin uçtuğu ve İngiltere'deki diğer hava yolu şirketlerinin rotalarında bulunmayan güzergahların, şirketlerle görüşülerek yeniden düzenlenmesi için acil toplanma kararı aldı. İngiltere Ulaştırma Bakanlığı da Flybe'nin kapanması sonucu mağdur duruma düşecek olan personelin kısa süre içerisinde yeni iş bulması için gerekli desteğin sağlanacağını belirtti.

Haberler.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Amazon hatasından döndü

Amazon hatasından döndü