Türkgün Dünya Lavrov'dan tahıl anlaşması yorumu: Cumhurbaşkanı Erdoğan içtendi

Lavrov'dan tahıl anlaşması yorumu: Cumhurbaşkanı Erdoğan içtendi

Geçtiğimiz bahar aylarında Türkiye'nin gıda sevkiyatlarının korunmasına ilişkin anlaşmaların geliştirilmiş formatta yeniden yürürlüğe konulması için girişimlerde bulunduğunu ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Hazırdık. Son dakikada, Ukrayna tarafı ‘Ticari gemilere dokunulmamasına dair yükümlülüklere ek olarak, nükleer santrallerin güvenliğinin korunması gerektiğine ilişkin bir madde daha koyalım' dedi. Bu, yersiz görünse de ‘tamam' dedik' dedi.

KAYNAK: İHA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'da yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü olması nedeniyle Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde öğrencilere hitap etti. konuşması sırasında 2022 yılında imzalanan ve 1 yıl yürürlükte kalan Karadeniz Tahıl Anlaşmasına değinen Lavrov, 2024 yılının ilkbaharında anlaşmanın yeniden yürürlüğe girmesi için Türkiye'nin girişimde bulunduğunu söyledi.

“ERDOĞAN YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTI”

Lavrov, "Bu bahar aylarında Türkiye, gıda sevkiyatlarının korunmasına ilişkin anlaşmaların geliştirilmiş formatta yeniden yürürlüğe konulması için girişimlerde bulundu. Hazırdık. Son dakikada, Ukrayna tarafı 'Ticari gemilere dokunulmamasına dair yükümlülüklere ek olarak, nükleer santrallerin güvenliğinin korunması gerektiğine ilişkin bir madde daha koyalım' dedi. Bu, yersiz görünse de 'tamam' dedik. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bizi bunun bir sonraki adım olacağına ikna etti, içtendi ve yardımcı olmaya çalıştı" dedi.

“UKRAYNA TARAFI ÖNERDİ ANCAK MEMNUN OLMADILAR”

Rus tarafının hazır olduğunu ifade eden Rus Bakan Lavrov, "Bunu Ukrayna tarafı önerdi ancak daha sonra bundan da memnun olmadıklarını söylediler. Görünen o ki, Ukrayna tarafı nükleer enerji santrallerini bombalamayı planlamış" ifadelerini kullandı.

TAHIL ANLAŞMASINDA TARAFLAR İSTANBUL'DA ANLAŞMA İMZALADI

Rusya, 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da imzalanan tahıl anlaşmasından Batılı ülkelerin Ukrayna limanlarında mahsur kalan tahılların ihtiyacı olan ülkelere gönderilmesi yerine Batılı ülkeler ulaştığı gerekçesiyle 17 Temmuz 2023 tarihinde anlaşmadan çekilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Ankara’da kritik toplantı! Bakanlıktan dijital zorbalığa karşı hamle

Ankara’da kritik toplantı! Bakanlıktan dijital zorbalığa karşı hamle

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, UNICEF iş birliğiyle çocukların dijital ortamlarda karşılaştığı tehditler ve akran zorbalığına karşı daha etkili ve koruyucu politikalar geliştirmek amacıyla Ankara’da çok paydaşlı bir çalışma toplantısı düzenliyor; toplantıya çocuklar da aktif katılım sağlayarak kendi görüş ve çözüm önerilerini sunacak.

KAYNAK: DHA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların dijital ortamlarda karşı karşıya kaldığı tehditler ile akran zorbalığına karşı daha etkili, kapsayıcı, koruyucu ve önleyici mekanizmalar geliştirmek amacıyla, UNICEF'in teknik desteğiyle, 9-10 Mayıs'ta Ankara'da çalışma toplantısı düzenleyecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 'Akran Zorbalığı ve Dijital Ortamda Çocukların Korunmasına Yönelik Çalışma Toplantısı', kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ile akran zorbalığı ve dijital güvenlik alanında uzmanlaşmış profesyonellerin katılımıyla çok paydaşlı olarak düzenlenecek. Toplantıda, çocukların karşı karşıya kaldığı akran zorbalığı ve dijital risklere yönelik kurumlar arası eş güdümün artırılması, mevcut politika, strateji ve uygulamaların etkinliğinin değerlendirilmesi, çocukların görüş, ihtiyaç ve deneyimlerinin sürece daha fazla dahil edilerek katılımcı modellerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Çocukların haklarını önceleyen, toplumsal farkındalığı artıran, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmenin öneminin vurgulanacağı toplantı sonunda elde edilecek çıktıların; çocukların fiziksel, ruhsal ve dijital güvenliğini esas alan yeni politika önerilerinin oluşturulmasına, çocuklara yönelik yaşam becerilerini geliştirmeyi hedefleyen eğitim modüllerinin hazırlanmasına ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlaması öngörülüyor.

ÇOCUKLAR KARŞILAŞTIKLARI RİSKLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ PAYLAŞACAK

Toplantı kapsamında, 7-10 yaş, 11-14 yaş ve 15-18 yaş gruplarında yer alan çocukların katılımıyla özel oturumlar da düzenlenecek. Bu oturumlarda çocuklar, akran zorbalığı ve dijital ortamlarda karşılaştıkları riskleri paylaşma ve çözüm önerilerini dile getirme fırsatı bulacak. Çocukların yalnızca dinlenen değil, sürece doğrudan katkı sunan aktif katılımcı olmalarının hedeflendiği toplantıda, çocuklardan alınacak görüş ve öneriler, akran zorbalığı ve dijital ortamda korunma politikalarının şekillendirilmesinde temel bileşenlerden biri olarak değerlendirilecek. Bu çerçevede çocuk hakları temelli, çocuk katılımını önceleyen ve karar alma süreçlerinde çocukların sesinin daha duyulur olmasını sağlayan bütüncül bir yaklaşımı yansıtacak toplantı sonucunda elde edilecek çıktılar, Bakanlık öncülüğünde yürütülecek politika, strateji ve uygulamalara da ışık tutacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *