01 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Lübnan işgal altında: İsrail karadan ve havadan saldırıyor

Lübnan işgal altında: İsrail karadan ve havadan saldırıyor

İsrail'in Lübnan’a yönelik kara ve hava saldırıları sürüyor. Güneydeki hedefler bombalanırken, başkent Beyrut’a da hava saldırıları düzenlendi. Ölü ve yaralılar var.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lübnan işgal altında: İsrail karadan ve havadan saldırıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsrail ordusunun, Lübnan'ın çeşitli bölgelerine kara ve hava saldırıları sürerken, güneydeki birçok yerleşim yerinde ağır bombardıman yaşandı. Saldırılar sonucu pek çok bina yıkıldı, aralarında çocukların da bulunduğu can kayıpları yaşandı.

Güney Lübnan Yoğun Ateş Altında

İsrail topçu birliklerinin, Lübnan’ın güneyinde yer alan El-Vezzani, El-Hıyam ve Marcayun ovasını iki saat boyunca yoğun şekilde bombaladığı bildirildi. Aynı bölgede, İsrail savaş uçaklarının da Kevkebe-Marcayun otoyolunu hedef aldığı ve otoyolun trafiğe kapandığı belirtildi.

Beyrut'a Hava Saldırıları Düzenlendi

İsrail savaş uçakları başkent Beyrut üzerinde alçak irtifada uçuşlar gerçekleştirirken, Dahiye bölgesine 8 hava saldırısı düzenlendi. Saldırıların ardından bölgede dumanlar yükseldi ve birçok binanın yıkıldığı rapor edildi.

Ayn el-Hılve Filistin Kampına Hava Saldırısı

İsrail ordusunun güneydeki Sayda kentinde yer alan Ayn el-Hılve Filistin Mülteci Kampı’na hava saldırısı düzenlediği, saldırıda yaralananların olduğu kaydedildi. Saldırıda Aksa Şehitleri Tugayları komutanı ve Lübnan sorumlusu Munir el-Makdah'ın evi hedef alındı. Aksa Şehitleri Tugayları komutanı ve Lübnan sorumlusu Makdah, hayatını kaybetti. 

Can Kaybı ve Yaralılar

Sağlık kaynakları, Ayn el-Hılve Kampı’na düzenlenen saldırıda 3'ü çocuk olmak üzere 6 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

LÜBNAN'DAN ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISI

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail saldırıları sebebiyle yerinden edilmiş sivillere temel ihtiyaç malzemesi ulaştırılması için uluslararası yardımların arttırılması çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İspanya'dan çağrı: Dünya, daha fazla sessiz kalmamalı

İspanya'dan çağrı: Dünya, daha fazla sessiz kalmamalı