Türkgün Dünya Lübnan'da kritik atamalar: Genelkurmay Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü değişti mi?

Lübnan'da kritik atamalar: Genelkurmay Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü değişti mi?

Lübnan hükümeti askeriyede ve emniyette aralarında Genelkurmay Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü'nün de bulunduğu bazı üst düzey atamalar gerçekleştirdi.

KAYNAK: AA

Enformasyon Bakanı Paul Markus, başkent Beyrut'ta Cumhurbaşkanı Joseph Avn başkanlığında gerçekleştirilen haftalık Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları duyurdu.

Markus, düzenlediği basın toplantısında, Genelkurmay Başkanlığı'na Tuğgeneral Rudolf Heykel, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Hasan Şukayr, İç Güvenlik Kuvvetleri Genel Müdürlüğü'ne ise Raid Abdullah'ın atandığını belirtti.

Devlet Güvenlik Teşkilatı Müdürlüğü'ne Edgar Lavandes'in atandığını aktaran Markus, hükümetin ayrıca 3 grup halinde Lübnan ordusuna 4 bin 500 kişinin alınması yönündeki taslağı onayladığını kaydetti.

Markus, askeri ve emniyet yetkililerinin deneyim ve yetkinlikleri doğrultusunda atandıklarını ifade etti.

Lübnan'da 2 yıldan uzun süren boşluk ve siyasi krizin sonrasında 9 Ocak'ta Genelkurmay Başkanı Joseph Avn ülkenin 14. Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Daha sonra ise Uluslararası Adalet Divanı (UAD) Başkanlığı görevini yürüten Nevvaf Selam başbakanlığında yeni hükümet kurulmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Trablus’ta güvenlik alarmı! Büyükelçilikten Türk vatandaşlarına kritik uyarı

Trablus’ta güvenlik alarmı! Büyükelçilikten Türk vatandaşlarına kritik uyarı

Libya’nın başkenti Trablus’ta artan güvenlik endişeleri nedeniyle Türkiye’nin Trablus Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarını evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı. Acil durumlar için ise iletişim numarası paylaşıldı.

KAYNAK: DHA

Türkiye’nin Trablus Büyükelçiliği, Milli Birlik Hükümeti İçişleri Bakanlığı tarafından tüm vatandaşların evlerinde kalmaları uyarısını hatırlatarak, tüm Türk vatandaşların bu uyarıya riayet etmesini istedi.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, "Değerli vatandaşlarımız, Trablus ve çevresinde yaşanan son gelişmeler bağlamında Milli Birlik Hükümeti İçişleri Bakanlığı tarafından tüm vatandaşların evlerinde kalmaları uyarısında bulunulmuştur. Tüm vatandaşlarımızın bu uyarıya riayet etmesi önemle istirham olunur" denildi.

Acil durumlar halinde ise vatandaşların +218 92-1429923 irtibat numarasından, konsolosluk çağrı merkezine ulaşılabilecekleri belirtildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *