Türkgün Dünya Macron, Trump-Zelenskiy tartışmasını değerlendirdi: Yardım edenlere teşekkür, savaşanlara saygı..."

Macron, Trump-Zelenskiy tartışmasını değerlendirdi: Yardım edenlere teşekkür, savaşanlara saygı..."

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Trump ve Zelenskiy'nin Beyaz Saray'daki tartışmasını değerlendirerek, yardım edenlere teşekkür edilmesi ve Ukrayna'ya saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: AA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy'nin Beyaz Saray'daki tartışmasıyla ilgili, "Yardım edenlere teşekkür edilmeli ve başından beri savaşanlara saygı duyulmalı." dedi.

Macron, 2 günlük ziyareti kapsamında bulunduğu Portekiz'de basına yaptığı açıklamada, Trump ve Zelenskiy'nin Beyaz Saray'da Oval Ofis'te kameralara yansıyan tartışmasını değerlendirdi.

Rusya'nın "saldırgan" ülke, Ukrayna toplumunun ise "saldırıya uğrayan taraf" olduğunu savunan Macron, "Hepimiz Ukrayna'ya destek vermekte ve Rusya'ya yaptırım uygulamakta haklıydık." dedi.

Macron, "Yardım edenlere teşekkür edilmeli ve başından beri savaşanlara (Ukraynalılara) saygı duyulmalı." diye konuştu.

Trump, Zelenskiy'yi Beyaz Saray'da ağırlarken gergin geçen görüşme, kameralar önünde iki liderin uzun süren tartışmasına sahne olmuştu.

Tartışmanın ardından ortak basın toplantısı iptal edilirken, Zelenskiy Beyaz Saray'dan ayrılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İsrail, Gazze'de 40 Filistinliyi katletti

İsrail, Gazze'de 40 Filistinliyi katletti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 40'tan fazla Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılar, evler, çadırlar ve hastane avlusunu hedef alarak devam ediyor, gazeteciler dahil birçok sivil yaşamını yitiriyor. Gazze'deki çatışmalar giderek artıyor.

KAYNAK: AA

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda 4'ü gazeteci olmak üzere en az 40 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde evlere, binalara ve yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına saldırılarını sürüyor.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinin batısındaki Benna fırını yakınlarında bulunan bir eve düzenlediği hava saldırısında bir kız çocuğu yaşamını yitirdi, yaralananlar oldu.

Görgü tanıkları, İsrail topçu birliklerinin, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nın kuzeyindeki Magraka beldesini bombaladığını aktardı.

İsrail ordusunun Han Yunus'un kuzeyindeki Asda bölgesinde yakınlarında yerinden edilmiş kişilerin kaldığı bir çadırı vurması sonucu 6 Filistinli hayatını kaybetti.

Asda bölgesi yakınlarında Roni Caddesi üzerindeki yerinden edilenlerin sığındığı çadıra insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda da 2 kişi yaşamını yitirdi.

Han Yunus'un doğusundaki bölgelere düzenlenen hava saldırısında ise 3 Filistinli öldü.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun, Han Yunus’un kuzeydoğusundaki Karara beldesinde Filistinlilere ait binalarını patlattığını kaydetti.

Ayrıca Han Yunus’un Batn es-Semin, Kizan en-Neccar, El-Beled, Satr el-Garbi, Ketibe ve 5. Cadde bölgeleri ile çevresine yoğun topçu saldırıları düzenlendi.

İsrail’in Gazze kentinin güneyindeki Keşku Caddesi üzerindeki bir evi hedef aldığı saldırıda ikisi çocuk, 3 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in Han Yunus'ta bir yardım aracını hedef alan saldırısında 2, Han Yunus'un doğusundaki Beni Suheyla beldesine düzenlediği saldırıda 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

Han Yunus'un El-Emel Mahallesine düzenlenen hava saldırısında da 3 Filistinli öldü, yaralananlar oldu.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya'yı hedef alan bombardımanında hamile bir kadının da aralarında bulunduğu 2 Filistinli öldü. İlk yardım ekipleri ise Cibaliya'da enkaz altından 3 kişinin naaşını çıkardı.

İsrail ordusunun Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesi avlusuna düzenlediği saldırıda 4 gazeteci hayatını kaybetti.

Beyt Lahiya'da İsrail topçu ateşiyle düzenlenen saldırıda 3 , Gazze kentinin batısındaki Eş-Şifa Caddesinde de insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *