Türkgün Dünya Moskova'da şok suikast: Rus General Yaroslav Moskalik'in ölümüyle ilgili yeni iddialar

Moskova'da şok suikast: Rus General Yaroslav Moskalik'in ölümüyle ilgili yeni iddialar

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Moskalik’e yönelik suikastin arkasında Ukrayna istihbarat servislerinin olabileceğini iddia etti. Zaharova, bu suikastin, Moskalyk'in doğu Ukrayna’daki çatışmalarda oynadığı rolle bağlantılı olabileceğine dikkat çekti.

KAYNAK: İHA

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova bölgesinde Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Moskalik’e yönelik düzenlenen suikaste ilişkin, "Moskalik’in, doğu Ukrayna’daki çatışmanın çözümüne yönelik Minsk Temas Grubu ve Normandiya Dörtlüsü platformlarında görev yaptığı döneme dayanan bağları göz önüne alındığında, Ukrayna istihbarat servislerinin bu suikaste dahil olmuş olabileceğine dair gerekçeler mevcut" dedi.
 

Rusya’da Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Moskalik’e düzenlenen suikasta ilişkin açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova bölgesindeki Balaşiha kentinde park halindeki araçta bulunan el yapımı bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybeden Moskalik’in ölümünde Ukrayna istihbaratının parmağı olabileceğini söyledi. Zaharova, "Moskalik’in, doğu Ukrayna’daki çatışmanın çözümüne yönelik Minsk Temas Grubu ve Normandiya Dörtlüsü platformlarında görev yaptığı döneme dayanan bağları göz önüne alındığında, Ukrayna istihbarat servislerinin bu suikaste dahil olmuş olabileceğine dair gerekçeler mevcut" ifadelerini kullandı. Zaharova, soruşturma sonucunda Ukrayna’nın sorumluluğunun kanıtlanması halinde, bunun Kiev rejiminin "barbarca ve hain doğasını" uluslararası topluma bir kez daha göstereceğini ifade etti.

"Kiev rejimi, Rusya ile askeri çatışmayı tırmandırmayı tercih ediyor"
 

Açıklamasında Kiev yönetimini suçlayan Zaharova, "Kiev rejimi, Rusya ile askeri çatışmayı tırmandırmayı tercih ediyor ve çatışmaya barışçıl bir çözüm bulunması için sunulan yapıcı önerileri sorumsuzca görmezden geliyor" dedi. Zaharova, Moskalik’in ailesi ve yakınlarına taziyelerini iletti.
Olay yerinde bir soruşturma ekibinin çalışmalarını sürdürdüğü belirten Zaharova, "Elde edilen bilgilere göre, patlama, tahrip edici unsurlar içeren el yapımı bir patlayıcının infilak etmesiyle meydana geldi. Olayla ilgili olarak Rusya Soruşturma Komitesi Ana Soruşturma Dairesi tarafından bir ceza soruşturması başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Han Yunus’ta tahliye uyarısı sonrası sahra hastanesi kuruldu

Han Yunus’ta tahliye uyarısı sonrası sahra hastanesi kuruldu

İsrail ordusunun Han Yunus’taki El-Eml Hastanesi çevresine tahliye uyarısı yapmasının ardından sağlık ekipleri bölgeden çekildi; yerel imkanlarla Mevasi sahiline sahra hastanesi kuruldu, tedaviler burada sürdürülüyor.

KAYNAK: AA

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Filistin Kızılayı’na bağlı El-Eml Hastanesi çevresine yaptığı tahliye uyarısı, bölgede ciddi bir sağlık krizi doğurdu. Uyarının ardından hastane çevresinde görev yapan sağlık ekipleri, güvenlik endişeleri nedeniyle bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Han Yunus’ta tahliye uyarısı sonrası sahra hastanesi kuruldu

Yaşanan gelişmeler üzerine, Han Yunus’un batısında yer alan Mevasi sahil bölgesinde, yerel imkanlarla acil müdahale sahra hastanesi kurulmasına karar verildi. Bu geçici sağlık tesisi, hem İsrail'in yürüttüğü kara harekâtı nedeniyle hastanelere erişimin zorlaşması hem de Han Yunus’taki birçok hastanenin “kırmızı bölge” ilan edilmesi sebebiyle kritik bir ihtiyaç haline geldi.

Söz konusu sahra hastanesi, tahliye edilen hastanelerdeki hasta ve yaralılara temel sağlık hizmetleri sağlamak amacıyla hızla faaliyete geçirildi. Tedaviye erişimin kısıtlandığı bölgede, sağlık çalışanları yetersiz tıbbi malzeme ve zorlu koşullara rağmen görevlerini sürdürmeye çalışıyor.

Filistinli yetkililer, mevcut durumun insanî bir felakete dönüşmemesi için uluslararası yardım çağrısında bulunurken, sağlık çalışanlarının hedef alınmaması ve hastanelerin korunması gerektiğini vurguladı.

Gazze’de sağlık altyapısının büyük bölümünün ciddi zarar gördüğü belirtilirken, bölgede kurulan sahra hastanelerinin geçici çözüm sunduğu ancak kalıcı ve güvenli sağlık hizmetlerinin sağlanabilmesi için çatışmaların sona ermesi gerektiği ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *