02 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Nariman Celal: İşgal altındaki Kırım’da yaşayan herkes Rusya'nın esiridir

Nariman Celal: İşgal altındaki Kırım’da yaşayan herkes Rusya'nın esiridir

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Varşova'da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) İnsani Boyut Uygulama Toplantısı çerçevesinde düzenlenen etkinlikte Kırım’daki insan hakları durumu hakkında bilgi verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nariman Celal: İşgal altındaki Kırım’da yaşayan herkes Rusya'nın esiridir
KAYNAK: QHA

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) İnsani Boyut Uygulama Toplantısı çerçevesinde bugün düzenlenen bir etkinlikte Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal neredeyse 11 yıl boyunca Rus işgali altında bulunan Kırım’daki son durumu anlattı.

"KIRIM'DA YAŞAYAN PEK ÇOK İNSANIN TEMEL İNSAN HAKLARI İHLAL EDİLİYOR"

Kırım’ın Kremlin kontrolündeki işgalci yönetimin insanların temel hak ve özgürlüklerini sık sık ihlal ettiğini belirten Celal, “Kırım’da yaşayan birçok insan kendi demokratik hak ve özgürlüklerini kullanmak istiyor, ancak bu insanların yaklaşık 11 yıl boyunca ifade özgürlükleri, hareket özgürlükleri kısıtlanıyor, temel insan hakları ihlal ediliyor.” dedi.

İşgal altındaki Kırım’da yaşayan Ukrayna vatandaşlarının Rus yönetiminin esiri olduğunu vurgulayan KTMM Başkan Yardımcısı Celal, “Ve biliyorsunuz ki, Kırım’da hapse atılanları kurtarmak çok zor. Son 5 yılda sadece birkaç kişi esaretten kurtarıldı. Son birkaç senede Kırımlı siyasî tutsaklardan sadece ben Rus esaretinden kurtarıldım. Halihazırda Kırımlı siyasi tutsakların sayısı 200’den fazla ve bunlar sadece kayda geçenler. Şunu anlamalısınız ki, Kırım’da baskılara maruz kalan insanların çoğu, daha fazla baskıdan korktuğu için bunu kimseye bildiremiyor.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Irak hava sahasını uçuşlara kapattığını duyurdu

Irak hava sahasını uçuşlara kapattığını duyurdu