29 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından İsrail'den dikkat çeken açıklama

Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından İsrail'den dikkat çeken açıklama

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından zorlu günlerin beklendiğini ve Hizbullah'ı yok etme kararlılıklarını vurguladı. Halevi, saldırı ve savunmada hazır olduklarını belirtirken, terör örgütlerini ve kabiliyetlerini yok etmenin önemine vurgu yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından İsrail'den dikkat çeken açıklama
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, “İsrail'i zorlu günler bekliyor. Hizbullah terör örgütünü yok etmeye ve savaşmaya devam etmeye kararlıyız" dedi.
 

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından yeni bir açıklama yaptı. İsrail'deki Kuzey Komutanlığı'nda durum değerlendirmesi yapan Halevi, olası misilleme eylemine hazırlık olarak saldırı ve savunmada “en üst düzeyde hazır” olduklarını belirtti.

 İsrail'i zorlu günlerin beklediğini söyleyen Halevi, “Hizbullah terör örgütünü yok etmeye ve savaşmaya devam etmeye kararlıyız. Terör örgütlerini ve kabiliyetlerini yok etmek, esirlerimizi geri almak gibi tüm cephelerde daha çok görevimiz var” dedi.

İran'da 5 günlük yas ilan edildi

İsrail’in dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından İran’dan yeni bir açıklama geldi. İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkede 5 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı. Hamaney, "Nasrallah, Beyrut’ta evleri yıkılmış, perişan olmuş savunmasız Lübnanlıları ve yıllar boyu zulüm görmüş Filistin halkını, işgal edilmiş köylerini ve şehirlerini korumaya çalışırken şehit oldu. İslam dünyası ve direniş cephesi yüce bir şahsiyeti ve Lübnan Hizbullahı ise eşi az bulunan liderini kaybetti. Ancak Allah’ın izniyle onun yıllar süren cihadı ve mücadelesi boşa gitmeyecek” dedi.
 

İsrail saldırıları ile Hizbullah’ın yok olmayacağını ve direniş azminin daha da artacağını belirten Hamaney, direnişin daha güçlü bir şekilde İsrail ile mücadele edeceğini vurguladı. Hamaney, “Şehit Abbas Musevi’nin nasıl kanı yerde kalmadıysa şehit Nasrallah’ın da kanı yerde kalmayacak. Şehidin ailesine, tüm direniş cephesine, Lübnan halkına ve tüm İslam ümmetine Nasrallah’ın şehadetinden dolayı başsağlığı diliyor ve İran İslam Cumhuriyeti’nde 5 gün ulusal yas ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası basın toplantısı düzenlendi

37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası basın toplantısı düzenlendi