30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Nasrallah’ın ölümü sonrası Hizbullah’tan İsrail’e net mesaj

Nasrallah’ın ölümü sonrası Hizbullah’tan İsrail’e net mesaj

Hizbullah, Nasrallah’ın öldürülmesi sonrası "zafer bizim olacak" mesajı verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Kasım, İsrail'e karşı kara saldırısına hazır olduklarını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nasrallah’ın ölümü sonrası Hizbullah’tan İsrail’e net mesaj
KAYNAK: Haber Merkezi

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, lider Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından açıklamalarda bulundu. "Bir kardeşimizi ve liderimizi kaybettik ama Nasrallah’ın yolunda yürümeye devam edeceğiz" diyen Kasım, örgütün planlarını sürdüreceğini belirtti.

İsrail'e Sert Mesaj

Kasım, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına da değinerek, Hizbullah’ın kara saldırısına hazır olduğunu vurguladı. "Eğer bir kara saldırısı gerçekleştirilirse, direniş güçleri buna hazırdır" dedi. Ayrıca, İsrail’e füzelerle karşılık verdiklerini ve daha büyük hazırlıklar yaptıklarını söyledi.

ABD'ye Eleştiri

ABD’nin İsrail’e verdiği desteği de eleştiren Kasım, "ABD, İsrail’in suçlarına ortaklık yapıyor. Sınırsız askeri ve ekonomik destek sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Yeni LİDER Seçimi

Hizbullah’ın yeni liderinin yakında belirleneceğini söyleyen Kasım, seçim sürecinin Hizbullah'ın kendi iç mekanizmalarına göre yapılacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Almanya, Nazi katliamı için İtalya’dan özür diledi

Almanya, Nazi katliamı için İtalya’dan özür diledi