Türkgün Dünya Netanyahu ve Gallant, suikast gecesi Savunma Bakanlığı'ndaydı

Netanyahu ve Gallant, suikast gecesi Savunma Bakanlığı'ndaydı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın olayın yaşandığı geceyi Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksinde geçirdikleri belirtildi.

KAYNAK: AA

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant, Tahran'da Hamas lideri Heniyye'ye yönelik suikastın gerçekleştiği geceyi başkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksinde geçirdi.

Diğer Bakanlar Haberdar Edilmedi

Yediot Ahranot'un aktardığı habere göre, Netanyahu ve Gallant geceyi Savunma Bakanlığı kompleksinde geçirirken diğer bakanların yaşananlardan haberi olmadı.

Netanyahu'nun Beyrut Ziyareti

Netanyahu'nun dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın liderlik kadrosundan Fuad Şükür'e düzenlenen suikastın ardından güvenlik istişaresi yapmak üzere Savunma Bakanlığına gittiği bildirilmişti.

İsrail Ordusunun Beyrut Saldırısı

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney bölgesinde Hizbullah'ın Şura Meclisinin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'nde bir binaya 30 Temmuz'da hava saldırısı düzenlemiş, 2 çocuk ve 1 kadın hayatını kaybetmiş, 74 kişi yaralanmıştı.

Hamas Lideri Heniyye'nin Suikasta Uğraması

Hamas lideri Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'daydı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, Heniyye'nin Tahran'daki konutuna yapılan saldırıyı sabah erken saatlerde duyurdu.

İran ve Hamas Suikastı İsrail'e Yükledi

İran ve Hamas Hareketi, suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrail yetkilileri olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Heniyye'nin Hamas Lideri Olarak Seçilmesi

Heniyye, Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti. 6 Mayıs 2017'de bu göreve getirilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İspanya’dan BM’ye Gazze çağrısı

İspanya’dan BM’ye Gazze çağrısı

İspanya, Gazze'deki insani durumu iyileştirmek amacıyla BM Genel Kurulu'na bir karar tasarısı sunacak. Başbakan Pedro Sanchez, kararın, sivillerin korunması ve uluslararası yardımların artırılmasına yönelik acil önlemler önerdiğini belirtti.

KAYNAK: DHA

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, hükümet olarak Gazze'de yaşananlara ilişkin bir karar tasarısını BM Genel Kurulu’na sunmaya karar verdiklerini açıkladı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Meclis Genel Kurulu’nda yapılan bir oturumda, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na Gazze ile ilgili bir karar tasarısı sunacaklarını belirtti. Sanchez, bu tasarının Gazze'de sivillerin ve masum insanların öldürülmesinin durdurulması ve çok taraflı yoldan insani yardımların ulaştırılması için acil önlemler önermeyi amaçladığını bildirdi.

Filistin Devleti’ni birlikte tanıyan İspanya ve İrlanda'nın, Gazze saldırısının başlangıcından bu yana İsrail'den hem silah alımını hem de satışını dondurma kararı alan tek Avrupa ülkeleri olduklarını kaydeden Sanchez, "Bu karar, uluslararası insancıl hukuka uyum konusunda uluslararası sorumluluğun etik ilkelerini yansıtmakla kalmayıp, aynı zamanda demokratik değerlerimizi de savunmak ve vurguladığım teknolojik egemenliğe yönelik bilinçli bir stratejidir. İspanya, Orta Doğu'da barışa ve Filistin'in geleceğine en bağlı ülkelerden biridir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *