20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya New York Times'tan 'Trump' iddiası

New York Times'tan 'Trump' iddiası

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimlerin galibinin Demokrat rakibi Joe Biden ilan edilmesi durumunda 2024 için hemen adaylığını açıklamayı planladığı belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
New York Times'tan 'Trump' iddiası

ABD basınında Donald Trump'ın seçimleri kaybetmesi halinde bundan sonra ne yapacağına ilişkin her gün çeşitli spekülasyonlar yer alırken New York Times (NYT) gazetesi yeni bir iddiada bulundu.

NYT'nin Beyaz Saray'daki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Trump, danışmanlarına Biden'ın resmen galip ilan edilmesi durumunda hemen 2024 seçimlerine adaylığını açıklayabileceğini ileri sürdü.

"Trump, her şeyin bittiği biliyor"
Gazete, danışmanlardan birçoğunun Trump'a seçim sonuçlarını değiştirme şansının son derece düşük olduğunu bildirdi. NYT'ye konuşan bir danışman "Trump, her şeyin bittiği biliyor" ifadelerini kullandı.

Bunun yanında gazete, seçim sonuçlarını tanımayı reddetmesine ve bazı eyaletlerde dava açmasına rağmen Trump'ın sonuçlara itiraz konusunda net bir planı olmadığını öne sürdü.

Trump, 2024 yılında aday olması halinde eski Başkan Cleveland gibi koltuğa geri dönebilir. 22. ABD Başkanı Grover Cleveland, ilk döneminin sonundaki seçimleri rakibi Benjamin Harrison'a kaybetmiş ve 24. dönemde yeniden aday olarak bir dönem aradan sonra Beyaz Saray'daki koltuğuna geri dönmüştü. ABD Anayasası'na göre bir başkan en fazla iki dönem görev yapabilir. Fakat bunun iki dönem peş peşe olması yönünde bir kural bulunmuyor.

Donald Trump, ekim ayında verdiği bir demeçte seçimi kaybederse çok büyük bir hayal kırıklığına uğrayacağını ve ülkeyi terk etme kararı alabileceğini belirtmişti.

Öte yandan, seçim sonuçlarını kabul edeceğinin ve Beyaz Saray'ı terk edeceğinin işaretini vermeyen Trump'ın hile iddialarını ısrarla devam ettirmesi karşısında federal ve eyaletler düzeyindeki seçim yetkilileri ortak bir açıklama yayımlayarak 3 Kasım 2020 seçimlerinin ABD tarihinin en güvenli seçimleri olduğunu söylemişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yayaların üzerine araç sürmüştü, cezası açıklandı

Yayaların üzerine araç sürmüştü, cezası açıklandı