Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, dernek olarak yaptıkları kurban organizasyonu çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Dernek olarak 21. Kez kurban organizasyon yaptıklarını belirten Köylü, yapılan titiz çalışmalarla görev alacak gönüllülerin eğitimden geçirildiğini vurguladı.
Kurban kesim görüntülerini kayıt altına alacak olan kameraman ve fotoğrafçıların ikinci kez eğitime alındığını dile getiren Köylü, şunları kaydetti:
İLK KEZ CANSUYU UYGULADI
“Cansuyu Derneğimiz 21. Kurban organizasyonuna bütün hatlarıyla hazırlıklarını tamamlamış vaziyette. Yani Genel Merkezimizin bu konuda yaptığı titiz çalışmalar neticesinde Kurban kesimine gidecek ekiplerimiz baştan sonuna eğitimden geçirildi. Ayrıca hayır sahiplerine görüntüleri en sağlıklı bir şekilde iletmesini istediğimiz kameraman kardeşlerimiz ve fotoğrafçı kardeşlerimiz de ikinci kez eğitime alındılar. Ki bu kardeşlerimizin yaptığı görevler son derece hassas. İnsanlarımızın kendi kurbanlarının kesim anlarının görüntülerini izlemeleri, gözleriyle kesildiğini görmeleri bizim açımızdan son derece önemlidir. Yaklaşık 18 yıldır kurban organizasyonlarımız insanlara kamera görüntülerini insanlarımıza izletiyoruz. Şunu ısrarla söylüyoruz ki; (Türkiye’de bir ilkti bu) kurban kesimlerini kamera ile tespit ederek insanlarımıza kurban görüntülerini izlettirmek bir ilkti. Bu ilki biz başlatmıştık Elhamdülillah. Şimdi birçok dernek de bunu tatbik ediyor. Ve böylece sivil toplum kuruluşlarına olan güvenin de artarak devam ettiğini görüyorum. Allah bu hayırlı adımı uygulamak ilk olarak bize nasip etti. Ve bununla da ne kadar iftihar etsek azdır.”
KURBAN GÖRÜNTÜLERİ BAYRAM GÜNLERİ İÇERİSİNDE İZLENECEK
Cansuyu Derneği’nin her geçen sene çalışmalarını biraz daha geliştirerek yürüdüklerini ifade eden Genel Başkan Mustafa Köylü, “Bu sene İnşallah kurbanlar kesilir kesilmez hemen o gün veya sonraki gün kamera görüntüleri insanlarımıza izlettirecek yeni bir programı tatbik etmeye sokuyoruz. Yani kurban kesim görüntülerini hayırsever insanlarımıza bayram günleri içerisinde izlettireceğiz İnşallah. Bu uygulamayı da yine ilk kez Cansuyu Derneği olarak biz tatbik edeceğiz. İnşallah kurban organizasyonlarını yaptığımız ülkelerdeki teknolojik alt yapılar müsaade ettiği nispetinde kurban bağışlayan vatandaşlarımız, hayırseverlerimizi kesim günü veya ertesi günü kesim görüntülerini izleyebilecekler” diye konuştu.
HAYIRSEVERLERİMİZ İZLEYİP ŞÜKÜR SECDELERİNİ YAPABİLECEKLER
Daha önceden de kesimlerin kamera ile kayıt altına alınarak kurbanlarını Cansuyu Derneği’ne emanet eden hayırsever vatandaşlara biraz gecikmeli olsa da izlettirdiklerini vurgulayan Köylü, “Eskiden arkadaşlarımız çekilen kamera görüntülerini bir ay kadar süre içerisinde montaj çalışmalarını tamamlayıp öyle vatandaşlarımıza izlettirebiliyorduk. Şimdi öyle olmayacak. Bayram günleri içerisinde Allah nasip ederse Cansuyu Derneği’ne kurbanlarını emanet eden hayırseverlerimiz kurbanlarının kesilip görüntülerini bayram günleri içerisinde izleyecekler. Vatandaşlarımız bu görüntüleri izleyip şükür secdelerini yapabilecekler” ifadesini kullandı.