24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya O ülkeden çağrı! Türkiye'yi davet ettiler

O ülkeden çağrı! Türkiye'yi davet ettiler

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elizabeth K. Kiondo, Türk firmalarını ülkelerine yatırım yapmaya davet etti.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
O ülkeden çağrı! Türkiye'yi davet ettiler

Ülkesi hakkında bilgi vermek, ticari ilişkileri ve yeni iş birlikleri geliştirmek ve yatırım fırsatlarını anlatmak için Samsun'a gelen Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elizabeth K. Kiondo, Türk yatırımcılarına önemli çağrılarda bulundu.

Beraberindeki heyetle birlikte Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Kiondo, Tanzanya'daki yatırım fırsatlarından bahsetti.

Tanzanya'nın Afrika'da stratejik bir konuma sahip olduğunu dile getiren Kiondo, "Tanzanya Doğu Afrika Birliği ve Afrika Kalkınma Birliği'ne üye bir ülke. Limanları sayesinde karayla çevrilmiş sekiz ülkeye giriş kapısı. Mevcut altyapısı çok güçlü. İki topluluğa üye olduğu için doğal olarak 650 milyonluk bir pazara da giriş kapısı. Doğal kaynakları olan, ağırlıklı olarak tarım, madencilik sektörü güçlü. Son yıllarda sanayileşmede de önemli adımlar atılıyor. Turizm sektörü ülkemizin gelir kaynağına ciddi bir katkı sağlıyor. Pamuk, kahve, çay ürünlerinde ihracatımız mevcut. Ama bu ürünlerin katma değerini artırmak için işlenmesi konusunda destekler bekliyoruz" diye konuştu.

Tanzanya'da inşaat, tarım ve üretim sektöründe ciddi fırsatların olduğunu kaydeden Kiondo, "İhracata dayalı firmalar için üretim altyapısı hazır özel bölgelerimiz mevcut" ifadelerini kullandı.

Tanzanya'nın Afrika'nın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip bir ülke konumunda olduğunu belirten Kiondo, "Cazibe merkezi olmaya aday bir ülkeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç yıl önce Tanzanya'ya yaptığı ziyareti hatırlatan Kiondo, Türk iş adamlarını ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmaları ülkesine yatırım yapmaya davet etti.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İrina Vlah: Türkiye bize yardımcı oldu

İrina Vlah: Türkiye bize yardımcı oldu