22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Oğul Trump'a Twitter şoku

Oğul Trump'a Twitter şoku

ABD Başkanı'nın hesabına çeşitli engellemeler getiren Twitter, bu kez oğlu Donald Trump Jr'ın hesabını Kovid-19'la ilgili yanlış yönlendirici ve potansiyel olarak zararlı enformasyon paylaştığı gerekçesiyle askıya aldı.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Oğul Trump'a Twitter şoku

ABD Başkanı'nın hesabına çeşitli engellemeler getiren Twitter, bu defa oğlu Donald Trump Jr'ın hesabını Kovid-19'la ilgili yanlış yönlendirici ve potansiyel olarak zararlı enformasyon paylaştığı gerekçesiyle askıya aldı.

Trump'ın en büyük oğlu Donald Trump Jr'ın hesabını bir paylaşımını gerekçe göstererek askıya alan Twitter, "Sözkonusu tweet bizim Kovid-19 konusunda yanlış yönlendirici bilgilerle ilgili politikamızı ihlal ediyor. Hesabın sahibi tweeti kaldırana dek hesap kilitlenecektir" açıklamasında bulundu. Açıklamada yanlış yönlendirici videoyu içeren tüm paylaşımların kaldırılacağı bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump da aynı tweeti paylaşmıştı. Daha sonra Donald Trump'ın hesabında sözkonusu paylaşım yerine artık erişilemediğine dair bir mesaj yer aldı. Başkan'ın tweetleme faaliyetlerine herhangi bir engelleme getirilmedi.

Ortadan kaldırılan paylaşımdaki videoda bir grup doktor koronavirüse karşı evde kalmaya ve maske takmaya gerek olmadığını söylerken gösterilirken, Dünya Sağlık Örgütü'nün Kovid-19'a karşı etkisiz olduğunu duyurduğu sıtma ilacı 'hidroksiklorokin'in kullanımı teşvik ediliyordu.

Dezenformasyonla mücadele kampanyası yürüten Twitter, mayıs ayında yaptığı açıklamayla koronavirüsla ilgili tartışmalı ya da yanlış yönlendirici enformasyon taşıyan paylaşımlara etiket ve uyarı koyacağını duyurmuştu.

Trump Jr'ın hesabının askıya alındığına dünyanın dikkatini ilk çeken Cumhuriyetçi stratejist Andrew Surabian oldu. Twitter'ın engellemesinin ekran görüntüsünü çeken Surabian, buna göre oğul Trump'ın 12 saat boyunca tweet atamayacağını, başka hesapları takip edemeyeceğini ve başka paylaşımları beğenemeyeceğini duyurdu.

Cumhuriyetçi stratejist, bu durumu Twitter'ın 'ifade özgürlüğüne tehdit oluşturduğunun', 'seçim sürecine açıkça müdahale ettiğinin' göstergesi olduğunu iddia etti. Ancak ekran görüntüsünde Kovid-19'la ilgili yanlış yönlendirme suçlaması açıkça ifade ediliyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Belarus Cumhurbaşkanı virüse yakalandı

Belarus Cumhurbaşkanı virüse yakalandı