Türkgün Dünya Orta çizgi aşıldı! 37 askeri hava aracı görüldü

Orta çizgi aşıldı! 37 askeri hava aracı görüldü

Tayvan'ın çevresinde Çin'e ait 37 askeri hava aracı görüldü. Tayvan, Çin ile olan gerilimi artırarak, askeri baskıyı son yıllarda artıran Pekin yönetimine karşı duruyor.

MUHABİR: Ayşe Akyürek

Tayvan Adası'nın çevresinde Çin'e ait 37 askeri hava aracının görüldüğü bildirildi.

Tayvan Savunma Bakanlığının X sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, saat 09.00'dan itibaren 37 askeri hava aracının Ada çevresinde tespit edildiği, bunlardan 35'inin Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını sınırladığı varsayılan "orta çizgi"nin ötesine geçtiği ve Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi (ADIZ)" ilan ettiği sahada uçtuğu belirtildi.

Uygun şekilde karşılık verildi

Aralarına J-16 savaş jetleri, H-6 bombardıman uçakları ve KJ-500 erken uyarı uçaklarının olduğu hava araçlarının, Batı Pasifik'e doğru uzun mesafe uçtukları ifade edilen açıklamada, Tayvan Silahlı Kuvvetlerinin "durumu izlediği ve uygun şekilde karşılık verdiği" aktarıldı.

Çin'in topraklarının parçası olduğunu savunduğu Tayvan, 1949'dan bu yana fiili bağımsızlığa sahip bulunuyor. Çin ana karası ile Tayvan arasında iç savaşın ardından ortaya çıkan ayrılık ve egemenlik ihtilafı sürüyor.

Tayvan üzerindeki askeri baskıyı son yıllarda artıran Pekin yönetimi, Ada'nın ana kara ile yeniden birleşmesi için gerekirse güç kullanımını dışlamayacağını vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İran Devrim Muhafızları Ordusu yeni bildiri yayınladı! Gerçek Vaad 3 operasyonu sertleşiyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu yeni bildiri yayınladı! Gerçek Vaad 3 operasyonu sertleşiyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’e karşı başlatılan “Gerçek Vaad 3” operasyonunun yeni dalgasında Tel Aviv yönetimine ait enerji altyapıları ve savaş uçağı yakıt tesislerini çok sayıda İHA ve füze ile hedef aldıklarını duyurdu. DMO, saldırıların sürmesi halinde operasyonların daha ağır ve geniş kapsamlı biçimde devam edeceğini açıkladı.

KAYNAK: İHA

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’in saldırılarına karşılık olarak başlatılan operasyona ilişkin yayınladığı bildiride, "Saldırı ve ihlallerin sürmesi halinde operasyonlar daha da ağır ve geniş kapsamlı şekilde devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.
 

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), İsrail’in saldırılarına karşılık olarak başlatılan "Gerçek Vaad 3" operasyonunun yeni dalgasına ilişkin bir bildiri yayınladı. Bildiride, Tel Aviv yönetimine ait askeri ve enerji altyapılarının çok sayıda insansız hava aracı (İHA) ve füze ile hedef alındığı belirtildi. DMO Bildirisinde, "Gerçek Vaad 3" operasyonunun saldırı niteliğindeki aşaması, Siyonist rejimin bugünkü saldırı ve provokasyonlarına yanıt olarak devam etmektedir. Bu çerçevede, rejime ait savaş uçağı yakıtı üretim tesisleri ile enerji temin merkezleri, çok sayıda insansız hava aracı (İHA) ve füze ile hedef alındı" ifadeleri kullanıldı.
 

Hava savunma sistemlerinin aktif olduğu belirtilen açıklamada, "Saldırı ve ihlallerin sürmesi halinde operasyonlar daha da ağır ve geniş kapsamlı şekilde devam edecektir. Ayrıca ülke genelinde konuşlu hava savunma ağı, şu ana kadar İsrail’e ait 3 seyir füzesi, 10 insansız hava aracı (İHA) ve onlarca mini İHA’yı tespit ederek etkisiz hale getirmiştir" denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *