24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya İmran Han'dan Zuckerberg'e mektup

İmran Han'dan Zuckerberg'e mektup

Pakistan Başbakanı İmran Han sosyal medya platformu Facebook’a yönelik yayımladığı açık mektupta, şirketten Facebook’ta İslam karşıtı içerikleri yasaklamasını istedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İmran Han'dan Zuckerberg'e mektup

Pakistan Başbakanı İmran Han sosyal medya platformu Facebook’a yönelik yayımladığı açık mektupta, şirketten Facebook’ta İslam karşıtı içerikleri yasaklamasını istedi.

Pakistan Başbakanı Han, Twitter hesabından paylaştığı mektupta, artan İslam karşıtlığının aşırılık yanlısı grupları ve dünya genelinde şiddeti arttırdığını ifade etti. Han, mektubunu, Facebook kurucusu ve sahibi Mark Zuckerberg'e hitaben yazdı.

Han, Facebook’a yönelik, “Sizden, tıpkı soykırım konusunda yaptığınız gibi İslam’a karşı nefret paylaşımları ve İslamofobik mesajları yasaklamanızı istiyorum” ifadelerini kullandı. Pakistan Başbakanı, kişilerin başkalarını rahatsız eden paylaşımlarda bulunamamaları gerektiğini belirtti.

 

Facebook'tan cevap geldi
İmran Han’ın açık mektubuna Facebook şirketi sözcüsünden yanıt geldi. Sözcü, Reuters Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Nefret söylemi içeren mesajları fark eder etmez kaldırıyoruz ve bu konuda çalışıyoruz” dedi.

Facebook’un açıkladığı son rapora göre Aralık 2019 itibariyle Pakistan, Rusya’nın ardından en çok içerik silinmesi başvusuru yapılan ikinci ülke.

Facebook yetkilileri, Pakistan’dan gelen başvuruların genel olarak İslam diniyle ilgili paylaşımları kapsadığını belirtiyor.

Mektupta Fransa'ya da atıfta bulundu
Pakistan Başbakanı İmran Han, yayımladığı açık mektubunda Fransa’da son günlerde yaşanan olaylara da atıfta bulundu. Han, İslam’ın terörle bağdaştırıldığını ve yapılanların İslam dinine saldırı olduğunu ifade etti.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (SAV) atfedilen karikatürlerinin Fransa’da yayımlanmasına tepki gösteren Han, bunun kutuplaşma ve ayrışmayı daha da derinleştireceği ve Fransa’da Müslümanlar'ın daha da marjinelleşmesine neden olacağı uyarısında bulundu.

 

İslam düşmanı Macron'a sert tepki!
Pakistan Başbakanı, Pazar günü yaptığı açıklamalarda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un tavrına da büyük tepki göstermişti. Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Han, Fransa Cumhurbaşkanı'nın Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürlerin paylaşılmasını teşvik ettiğini, bu şekilde kendi halkı içerisindeki Müslümanlar'ı da kışkırttığını dile getirmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın İslam hakkındaki yorumları, Türkiye'yle Fransa arasında da gerginliğe neden olmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Türkiye bizim için stratejik bir ülke'

'Türkiye bizim için stratejik bir ülke'