Türkgün Dünya Polonya'dan Hırvatistan'a sınır desteği: Cumhurbaşkanı Duda'dan açıklama geldi

Polonya'dan Hırvatistan'a sınır desteği: Cumhurbaşkanı Duda'dan açıklama geldi

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, ülkesinin donanımlı ve eğitimli sınır polislerinin ihtiyaç halinde Hırvatistan'a sınır korumada yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA

Duda, resmi ziyaret için bulunduğu Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de mevkidaşı Zoran Milanovic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Polonya'da NATO kapsamında bulunan Hırvat askerlerine teşekkür eden Duda, "Mevkidaşıma, Hırvat askerlerinin sayısının zamanla artması yönünde talepte bulundum." dedi.

Andrzej Duda, "Sınırları koruma çerçevesinde Hırvatistan'a bir destek lazım olursa Polonya'nın yardıma hazır olduğunu ilettim. Bunun NATO kapsamında da bir sorumluluğumuz olduğu kanaatindeyim. Sınır polisi askeri bir yapı değil ancak ihtiyaç duyduğunuz anda Polonya'nın donanımlı ve eğitimli sınır polisleri her zaman yardıma hazır." diye konuştu.

Ukrayna-Rusya savaşı konusunda Hırvatistan ile benzer tutumları olduğunu söyleyen Duda, "İsteğimiz savaşın adil ve kalıcı barışla sonlanması. Bu, doğu NATO ve Avrupa ülkelerinin barış içinde yaşaması ve savaşın Ukrayna'ya geri dönmeyeceği anlamına gelmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic de Polonya ile iyi dostane ve ilişkilere sahip olduklarını belirterek, "Hırvatistan, NATO müttefiklerine sadık bir ülke ancak bunun dışındaki her şeyin soğuk ve bilinmez bir dünya olduğunu düşünüyor. Bu nedenle de olanları gözlemlemekten ve karışmamaktan yana." dedi.

Polonya'nın da ülkesi gibi Ukrayna'daki misyonlara asker göndermeme taraftarı olduğunu aktaran Milanovic, "Ukrayna'daki savaş ne yazık ki adil sonlanmayacak. Avrupa'nın savunmaya daha fazla harcama yapması gerekecek." şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem İzmir'de grevin ikinci günü: Duraklar tıklım tıklım...

İzmir'de grevin ikinci günü: Duraklar tıklım tıklım...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel-İş Sendikasının arasındaki anlaşmazlık nedeniyle dün 23 bin işçi greve çıktı. Grevin ikinci gününde otobüs duraklarında yine yoğunluk oluştu.

KAYNAK: DHA

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel-İş Sendikasının arasındaki toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığı nedeniyle dün 23 bin işçi greve çıktı. Toplu ulaşımda otobüs sayısının azalması nedeniyle kentin dört bir yanında, vatandaşlar duraklarda yoğunluk oluşturdu.

DURAKLARDA YOĞUNLUK

Grevin ikinci gününde bu sabah da duraklarda yoğunluk oluştuğu görüldü.

Toplu ulaşımdaki aksaklıklar nedeniyle çoğu vatandaş, özel araçları ile yola çıkması nedeniyle caddelerde de yoğunluk yaşandı.

"ÇÖZÜM ÜRETMEK HEPİMİZİN GÖREVİ"

Öte yandan dün sosyal medya hesabından paylaşım yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, şunları söyledi:

"Belediyemiz şirketleri İzenerji ve İzelman’ın temsilcisi olan sendika ile anlaşamamız sonucu verilen grev kararı sonrasında, bugün şehrimizde yaşanan ve yaşanacak tüm aksaklıklar için gerçekten çok üzgünüm.

Arkadaşlarımız sendika temsilcilerine bu sabah tekrar ulaştılar. 7 gün 24 saat görüşmeye açık olduğumuzu tekrar ifade ettik.

Bir çözüm üretmek hepimizin görevi. İçinde bulunduğumuz şartların elimizi kolumuzu bağladığını tekrar ifade etmek isterim.

Çalışma arkadaşlarımızın mümkün olan en iyi ücretleri alması için iyi bir teklif yaptığımıza inanıyorum. 'Eşit işe eşit ücret' anlayışı elbette haklıdır ve doğrudur.

Ancak yapılmış bir sorumsuzluğu, başka bir sorumsuzlukla daha büyük bir sorun haline getirme ve belediyeyi altından kalkamayacağı bir yükün altına sokmaya hiçbirimizin hakkı olmadığını düşünüyorum.

Sendika temsilcilerine çağrımdır; Aklı selimle konuşmaya ve uzlaşı arayışına devam edelim. Sizleri bekliyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *