18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Putin, savaşın seyrini değiştirecek tehditte bulundu!

Putin, savaşın seyrini değiştirecek tehditte bulundu!

Batılı ülkeler, Ukrayna'ya uzun menzilli silahlarla Rusya topraklarına saldırı izni verme konusunda hazırlık yaparken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşın seyrinin değişeceği yönünde tehditlerde bulundu. Putin'in bu açıklamaları, uluslararası ilişkilerde gerilimin yükseldiği bir dönemde dikkatleri üzerine çekti. Putin'in bu tavrı, bölgedeki gerginliği daha da artırma potansiyeline sahip.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Putin, savaşın seyrini değiştirecek tehditte bulundu!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale giriştiği savaşta 32'inci aya girilirken, Batı Bloku çok kritik bir karar aşamasında. İran'ın Rusya'ya Ukrayna'da kullanması için füzeler sağladığını dünyaya ilan eden ABD ve Batılı müttefikleri Kiev yönetiminin aylardır talep ettiği izni yakında verebilir.

Ukrayna, Batılı ülkelerin kendisine sağladığı uzun menzilli füzeleri Rusya topraklarındaki saldırılarda kullanmak istiyor.

ABD’nin başını çektiği Batı bloğu, Kiev’in bu yöndeki talebine olumlu yanıt sinyali veriyor. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, son olarak Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy’nin talebinin hızlı bir şekilde karara bağlanacağı sözünü verdi.

Bu açıklama sonrası konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın uzun menzilli silahlarla ülkesinin topraklarına saldırması durumunda NATO ile savaş haline geçecekleri uyarısını yaptı.

Söz konusu silahların Rusya topraklarını hedef almasının savaşın 'seyrini değiştireceğini' tehdidinde bulunan Rusya lideri, "NATO ülkeleri, ABD, Avrupa Birliği ülkeleri bu durumda Rusya ile savaş halinde demektir. Karşı karşıya olacağımız tehdide uygun bir karar alırız" dedi.

Kiev kendisine sağlanan uzun menzilli silahları Rusya topraklarındaki askeri hedeflere yönelik kullanmak istiyor. Mevcut protokoller gereği, bu silahların Ukrayna toprakları içindeki Rus hedefleri üzerinde kullanımına izin veriliyor.

GÖZLER BUGÜN BEYAZ SARAY'DAKİ RANDEVUDA

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Perşembe günü Polonya’nın başkenti Varşova’daydı ve 'oluşan yeni durumlara adapte olur şekilde' hareket edeceğiz mesajı verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy de Çarşamba günü Kiev’e yaptığı ziyarette, Rusya’nın İran yapımı balistik füzeleri Ukrayna topraklarında kullanmasının bu konudaki 'tartışmayı değiştirdiğini' söyledi.
Zelenskiy, sürecin gecikmesi nedeniyle, Rusya’nın hedef alınma olasılığı bulunan askeri tesislerini taşımaya başladığını savundu.

Biden’ın bu konudaki kararı İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile Cuma günü Beyaz Saray’da yapacağı görüşmede vermesi bekleniyor.

KURSK'TA KARŞI SALDIRI

Ağustos ayının başında Rusya topraklarına giren Ukrayna birliklerine de bir karşı saldırı başlatıldı. Zelenskiy Rusya’nın Kursk bölgesindeki birliklerine saldırdığını doğruladı.

Kiev, 6 Ağustos’ta başlattığı sürpriz saldırıda, 100 yerleşimin bulunduğu 1300 kilometrekarelik bir alanın Ukrayna’nın eline geçtiğini duyurmuştu.

Moskova, Ukrayna kontrolünde olan 10 yerleşimi geri aldıklarını açıkladı. Volodimir Zelenskiy, bu cephedeki durumun Ukrayna planına uygun şekilde geliştiğini savunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSB'den Sakarya Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümüne ilişkin paylaşım

MSB'den Sakarya Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümüne ilişkin paylaşım