19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Putin'den açık tehdit! Bakın o çantaların sırrı ne?

Putin'den açık tehdit! Bakın o çantaların sırrı ne?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş son sürat devam ederken Rusya'dan gelen bu fotoğraf gündeme adeta bomba gibi düştü. Batı'ya gözdağı veren Rusya Devlet Başkanı Putin, Çeget'i ortaya çıkardı...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Putin'den açık tehdit! Bakın o çantaların sırrı ne?

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Geçtiğimiz yılın Şubat ayında verdiği emir ile başlayan kanlı savaş can almaya devam ediyor.

Batı'nın tank yardımı ile sahada elini güçlendiren Ukrayna'ya karşı savaşı sürdüren Rusya'dan gelen fotoğraf dünyayı alarma geçirdi.

'Tanklardan daha fazlasını konuşlandıracağız' diyen Putin Batı'ya gözdağı verdi, Rus lider Çeget'i ortaya çıkararak adeta nükleer tehditte bulundu.

İngiliz Mirror gazetesi 'Batı'ya tüyler ürpertici bir tehdit' başlığı ile okurlarına sunduğu haberde Rus liderin resmi ziyareti sıranda nükleer saldırı yapmaya imkan sunan çantasını da yanında getirdiğini yazdı.

O anlar ait görüntüler uluslararası Haber ajansı AP tarafından Dünya ile paylaşıldı.

Söz konusu karelerde Putin'in bir anıta çelenk bıraktığı anlarda korumalarının nükleer evrak çantasını taşıdığı görülüyor.

Putin'in yanından ayırmadığı çanta ve taşıdığı sistem son teknolojiyle geliştirildi.

Gorbaçov ve Yeltsin döneminde ‘Bond’ tipi bir çanta gibi görünüyordu. Putin döneminde ise daha ‘kompakt’ hale dönüştü ve adı da ‘Çeget’ oldu.

Çeget, Kafkasların Çerkes bölgesindeki yüksek bir dağın adı.

Rus devlet kanalına konuşan bir askeri uzmana göre daha önceden oluşturulmuş savaş kodları bir flaş bellek aracılığıyla çanta üzerinden komuta merkezine iletiliyor.

Putin, geçtiğimiz dönemde hipersonik Satan-2 nükleer füzesinin yıl sonuna kadar ikinci kez denenmesi için acil olarak emir vermişti.

Putin'in verdiği talimat sonrası ABD, donanmasına ait yeni geliştirilen savaş gemilerindeki nükleer silah kapasitelerini artıracak bir düzenlemeye gitmişti.

RS-28 Sarmat füzesi olarak bilinen ve dünyanın öbür ucundaki hedefleri vurabilen Rusya’nın ölümcül silahı İngiltere'nin başkenti Londra'ya ulaşabilecek menzile de sahip.

Satan 2'nin ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombalarından 2000 kat daha güçlü olduğu belirtiliyor.

Başka bir deyişle Rusya, caydırıcı güç çerçevesinde söz konusu füzeyle Avrupa'nın tüm başkentlerini vurma kapasitesine ulaşıyor. ABD basınına göre, füzenin menzili içerisinde ABD'de de yer alıyor.

ABD Uzay Kuvvetleri Operasyon Başkan Yardımcısı General David Thompson Çin'in büyüyen askeri uzay potansiyeli konusunda itiraf gibi açıklamalara imza atmıştı.

Çin'in uzayda ilk vuruş kabiliyetine sahip olup olunmadığı sorusuna Thompson'ın cevabı 'bir potansiyel var' olmuştu.

Kaynak: Hürriyet

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji uyardı, hafta sonuna dikkat!

Meteoroloji uyardı, hafta sonuna dikkat!