21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Rusya'dan iddialara cevap: Sokağa aslan değil ayı salardık

Rusya'dan iddialara cevap: Sokağa aslan değil ayı salardık

İngiliz İş İnsanı Alan Sugar'ın Rusya lideri Vladimir Putin'in insanların dışarı çıkmasını engellemek amacıyla sokaklara aslan saldığı iddiasına sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Sokağa aslan değil ayı salardık” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya'dan iddialara cevap: Sokağa aslan değil ayı salardık

İngiliz İş İnsanı Alan Sugar sosyal medya hesabı üzerinden büyük bir iddia ortaya atması ve bunun dünyanın hemen hemen her ülkesinde inanılması üzerine Rusya’dan iddiayı çürüten açıklama yapıldı. Alan Sugar’ın Rusya lideri Putin’in korona virüsü nedeniyle ülkede yaşayan insanların dışarı çıkmasını engellemek amacıyla sokaklara aslan saldığı ile ilgili iddia milyonlarca insan tarafından gerçek zannedilince sosyal medya üzerinden büyük bir tepki aldı. Bu iddiaların önünü alamayan Rusya buna karşılık resmi bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Gündemi değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova bu iddia ile ilgili mizahi bir yaklaşımda bulunarak, “Rusya’da sokağa aslan ve kaplanların salınması şakası gerçekten çok komik. Gerçek olmayacağından değil elbette ama geleneksel olarak aslan veya kaplan değil ayı bırakırdık. Ayılar daha etkili” ifadelerini kullandı.

İran’daki durumun sorumlusu ABD

İran’da artan korona virüsü vakalarını da değerlendiren Zaharova, burada yaşanan sürecin yapay olduğunu savunarak, “Bu sorun büyük ölçüde yapay, zira İran’a benzeri görülmemiş ekonomik ve politik baskı uygulanıyor. Sadece edep ve etik kurallarının değil yasal alanın dışına çıkan sonsuz açıklamalar yapılıyor” dedi. ABD’ye seslenen Zaharova, İran’a uygulanan ekonomik ambargoların kaldırılması yönünde çağrı yaparak, “İran’da korona virüsünün ortaya çıkardığı durum, ABD’nin uyguladığı tek taraflı ambargonun sonucudur” ifadelerini kullandı.İHA

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kredi kartı faizleri indirildi

Kredi kartı faizleri indirildi