20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Korona iddiası! Başka ülkeleri cezalandırıyorlar

Korona iddiası! Başka ülkeleri cezalandırıyorlar

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Batı ülkelerinin koronavirüsü, kendi menfaatlerine uygun davranmayan ülkeleri cezalandırmak amacıyla kullandığını ve Rusya'dan yardım talep etmek isteyen ülkelerin de engellendiğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Korona iddiası! Başka ülkeleri cezalandırıyorlar

Global Times’a konuşan Lavrov, “Herkesin salgınla test edilmeye hazır olmadığı ortaya çıktı. Küresel bir tehlikenin birleştirmesi, hiç olmazsa kısa süreliğine fikir ayrılıklarını unutturması gerektiği mevcut koşullarda bile, yıkıcı yaklaşımlar kendini gösteriyor. Herkes ‘kişi kendinden mesuldür’ ilkesine göre hareket etmenin cazibesinden kendini alamıyor” ifadelerini kullandı.

Demokratik geleneklerden bahsedip orman kanunlarına göre hareket ediyorlar Lavrov’a göre, salgın dünyadaki hümanizm yetersizliğine dair örnekler ortaya koydu. Bu eksiklik ise ‘bazı ülkeler ve yönetici elitlerinin tedavi edilemez egoistliklerinden’ kaynaklanıyor. Söz konusu taraflar etik liderlik ve demokratik geleneklerden bahsederken, icraata gelince temel ahlak kurallarını, etik sınırlarını bir kenara bırakıp ‘orman kanunlarına göre’ hareket etmeye başlıyor.  

ABSÜRD SUÇLAMALAR YÖNELTİLİYOR

Lavrov, bu durumun örneklerinden biri olarak koronavirüsün yayılmasıyla ilgili Çin’in suçlanmasına yönelik girişimleri ve Rusya’nın, hükümetlerinin talebiyle bazı ülkelere yardım götürmesi konusunda yaratılan spekülasyonları gösterdi.

Lavrov, “Ülkeme yönelik absürd suçlamalar Rusya’nın insani ve tıbbi yardımları jeopolitik etkisini güçlendirmek için kullanmak istediğine kadar gitti. Durumun ne kadar zor olduğuna bakılmaksızın, Rusya’ya tıbbi-insani destek için başvurmaya yönelik, temel diplomatik kurallara aykırı, küçük düşürücü yasaklar dahi getirildi. Belli ki dile düşmüş Avrupa-Atlantik tipi dayanışma, sıradan onbinlerce insanın canı ve sağlığından daha değerli” ifadelerini kullandı.

BAZI ÜLKELER HESAP GÖRMEK İÇİN KULLANIYOR

Lavrov’a göre, bazı ülkeler mevcut durumdan ‘Monopoly oynamak’, eski kafalı çıkarlarında ilerleme kaydetmek ve jeopolitik rakipleriyle hesaplarını görmek için faydalanmaya çalışıyor.

Diğer yandan Lavrov’a göre, salgın halihazırda var olan olumsuz eğilimleri ve fikir ayrılıklarını güçlendirdi. Bu nedenle koronavirüsün yayılmasının kaçınılmaz doğal sonuçları arasına insanlığın ‘kendi eliyle yaptığı’ ve ‘desteklediği’ bir kifayetsizlik ekleniyor.

Lavrov, “En azından küresel durum normalleşene kadar, insan haklarının korunması gerektiğine dair bir sürü kafa patlatan bazı Batılı ülkelerin, gelişmekte olan dünyanın devletlerine tek taraflı ekonomik kısıtlamalar uygulamaktan vazgeçmemesi; salgını, insani konuları siyasallaştırılmak ve kendilerine uygun olmayan hükümetleri cezalandırmak için kullanmak istediklerinden başka ne ile açıklanabilir?” dedi.Lavrov, sıradan vatandaşların sosyal ve ekonomik haklarına ulaşması imkanlarını kısıtlayan bu tür yaptırımların, toplum sağlığının korunmasını ciddi şekilde zorlaştırdığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de 5 haftalık program açıklandı

Süper Lig'de 5 haftalık program açıklandı