20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Türkiye açıklaması! Askıya alındı

Türkiye açıklaması! Askıya alındı

Rus güçleri ve TSK’nın İdlib’de düzenlediği ortak devriyelerin geçici süreyle askıya alındığı açıklandı.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye açıklaması! Askıya alındı

Doğu Akdeniz ve Irak’taki askeri hareketlilik nedeniyle Türkiye’nin gündemi bir hayli meşgulken, Suriye’de de dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, M4 karayolu üzerinde uzun süredir devam eden ortak devriyelerinin askıya alındığını söyledi. Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, kararın "miltanlar" tarafından düzenlenen saldırılar sonrası alındığını belirtti.

“Militanlar, hükümet güçlerinin mevzilerine ve yakınındaki yerleşimlere saldırılarını artırdı" diyen Zaharova, M4 karayolu boyunca uzanan güvenlik koridorunda "provokasyonların" devam ettiğini iddia etti.

Bakanlık Sözcüsü, provokasyon olarak adlandırdığı eylemler nedeniyle Rus-Türk ortak devriyelerinin geçici olarak durdurulduğunu söyledi.

Zaharova, Suriye genelindeki durumun aynı devam ettiğini ama İdlib'de “hükümet güçlerinin” kontrolünde bulunmayan bölgelerde gerilimin devam ettiğini iddia etti.

Türkiye’nin askerî gündemi bir hayli yoğunlaştı. Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları sonrasında Yunanistan ve Fransa sürekli Türkiye’ye yönelik tacizlerde bulunurken, Irak’taki harekatlar nedeniyle Bağdat hükümeti de skandal çıkışlarına devam ediyor. Suriye’de Esed rejimini destekleyen Rusya’nın, “militan” olarak adlandırdığı gruplara karşı yine Esed rejimini koruması ve bu nedenle Türkiye ile ortak devriyeleri geçici olarak askıya alınması, gündemin ilerleyen günlerde daha da yoğunlaşacağı yönünde yorumlara neden oluyor.

Hatırlanacağı gibi 14 Temmuz’da Rus-Türk ortak devriyesine bir saldırı gerçekleştirilmişti. Rusya’nın, söz konusu saldırının ardından bölgedeki saldırılarını artırdığı ifade ediliyor. Aynı zamanda Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerinin, İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye’deki askeri yığın yaptığı belirtiliyor. Rusya’nın askeri yığınının, yeni bir operasyonun hazırlığı olabileceği görüşleri dile getiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'S-400'leri Akdeniz'e konuşlandırma zamanı geldi'

'S-400'leri Akdeniz'e konuşlandırma zamanı geldi'