21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya 'Savaş Kraliçesi' harekete geçti!

'Savaş Kraliçesi' harekete geçti!

Hint donanması, Çin ile Pakistan'ın ortak tatbikatını gözetlemek için, uçak gemisini Umman Denizi'ne konuşlandırdı. Askeri kaynaklar, geminin "stratejik bir amaç için bölgeye gittiğini" ancak daha fazla ayrıntı paylaşamayacaklarını açıkladı.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Savaş Kraliçesi' harekete geçti!

Hindistan MiG-29K savaş uçağı filosu taşıyan ve ülkede 'Savaş Kraliçesi' olarak anılan INS Vikramaditya uçak gemisini, Umman Denizi'ne konuşlandırdı.

Geminin Pazartesi günü Umman Denizi'nin kuzeyinde Pekin ve İslamabad'ın başlattığı dokuz günlük büyük deniz tatbikatı 'Sea Guardians 2020'yi gözetlemek için bölgeye gittiği bildiriliyor.

Hindistan donanma sözcülüğünden yapılan açıklamada, 'Savaş Kraliçesi' gemisinde motivasyona övgü dolu ifadeler kullanıldı.

Üst düzey komutanlar gemideydi
Askeri kaynaklar Donanma Karargahı üst düzey yetkililerinin gemide hazır bulunduğunu söyledi. Kaynaklar, geminin stratejik bir amaç için gönderildiğini, ancak bu konuda daha fazla ayrıntı veremeyeceğini açıkladı.

NDTV ve Hindistan Times'a konuşan askeri kaynaklar, Hindistan Aeronautics Limited tarafından üretilen HAL Tejas hafif savaş uçağının, geminin uçuş güvertesinden başarıyla kalktığını ve karaya indiğini belirtti.

Böylece Tejas'ın, bir uçak gemisinden kalkan ilk Hint yapımı jet olduğu belirtildi. Testler sırasında uçak gemisinin yeni donanımlarının da test ettiği bildiriliyor.

Çin ve Pakistan'dan karşılıklı güven mesajı
Çin, Pakistan'la yapılan tatbikata başta güdümlü füze kruvazörü Yinchuan ve güdümlü füze fırkateyni Yuncheng olmak üzere beş büyük savaş gemisi gönderirken, Pakistan diğer gemilerin yanı sıra iki Zülfikar sınıfı fırkateyn gönderdi.

Tatbikatlara ilişkin açıklamalara bulunan Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Zafer Mahmud Abbasi, ortak tatbikatların uluslar arasında "uzun vadeli ilişki ve karşılıklı güveni" pekiştirdiğini söyledi.

Hindistan ise, Hint Okyanusu'ndaki Çin gemilerinin artan faaliyetlerini yakından izlemeye çalışıyor. Hindistan Donanması geçtiğimiz ay, eylül ayında Andaman ve Nicobar Adaları yakınlarındaki münhasır ekonomik bölgesine (EEZ) giren bir Çin gözlem gemisini kovduğunu duyurmuştu.

"Sadece bizim gibi düşünenleri çağırıyoruz"
Öte yandan Hindistan'ın gelecek yılki büyük 'Milan 2020' deniz tatbikatına katılmaya davet ettiği 40'tan fazla ülke listesinde Çin yoktu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Karambir Singh, Hindistan'ın sadece "benzer düşünen" ülkeleri çağırdığı için Pekin'in davet edilmediğini açıkladı.

Öte yandan Pakistan hava sahasını işgal eden Hindistan uçaklarının düşürülmesi, Keşmir'e özel statü kazandıran 370. maddenin Hindistan tarafından kaldırılarak bölgenin ilhak edilmesi ve son olarak Müslümanlara yönelik ayrımcılık içeren yeni vatandaşlık yasası... Geçtiğimiz yıl savaşın eşiğine gelen iki ülke arasındaki gerilimi had safhaya çıkmıştı.

Nükleer komşuların girişiceği olası olası bir çatışma sonrası nükleer silahların kullanılma ihtimali, tüm dünyada endişeye neden oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Ana kolda oldu, deprem üretme potansiyeli var!'

'Ana kolda oldu, deprem üretme potansiyeli var!'