16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Tarihe en tuhaf tören olarak geçebilir: Buluşma var ama konuşma yok!

Tarihe en tuhaf tören olarak geçebilir: Buluşma var ama konuşma yok!

Dünya bir süredir artık gerçekleşmesine çok az zaman kalan İngiltere Kralı III. Charles’ın taç giyme törenine kilitlenmiş durumda. Aile içi kavgalar yüzünden tarihi önemdeki bu törenle ilgili olarak en çok konuşulan şeyse maalesef ne Charles ne de onu artık dünyanın gözünde gerçekten kral yapacak olan taç…

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarihe en tuhaf tören olarak geçebilir: Buluşma var ama konuşma yok!

Karısı Meghan Markle’la birlikte Amerika’ya yerleştiği günden beri tüm ailesine durmadan saldıran, babası Charles, ağabeyi William, üvey annesi Camilla ve William’ın eşi Kate Middleton hakkında dediğini bırakmayan “hayırsız” evlat Harry, beklenen büyük gün için İngiltere’ye gidecek.

Fırtınalar estiren tüm bu kavgalara rağmen babasını, hayatındaki bu en önemli günde yalnız bırakmak istemedi ve İngiltere’ye dönmeye karar verdi. Hatta birkaç gün önce İngiliz gazetelerine yansıyan haberlere göre uzunca bir süre Buckingham Sarayı’yla yazışmalar yaptı. Hatta manşetlerde bu yazışmalar “Okyanus ötesi bir pinpon maçı” gibi yansıtıldı.

İki kardeşin Elizabeth'in cenazesinin ardından çekilen bu fotoğrafı barışmış olabileceklerine yoruldu ama gerçek bambaşka çıktı

Kraliyet kaynaklarından gelen son haberlere göre aile Meghan Markle’ın törene gelmeme kararı almasından dolayı çok mutlu. Herkes böylece törende yaşanabilecek büyük skandalların önüne geçilebileceğine inanıyor. Ancak yine de bu 70 yıldır ilk kez yaşanacak olan tarihi an şimdiye kadarki taç giyme törenlerinin en tuhafı olmaya yine de aday.

Harry elbette törende içine düşeceği zor durumun farkında. Ama kaynaklar bu zorluğun onun tahmin ettiğinin de ötesinde olacağına ikna olmuş durumda. Sussex Dükü, İngiltere’nin küçük prensi Harry’yle tören boyunca konuşacak aile üyelerinin sadece kuzenleri Prenses Beatrice ve Eugenie olması bekleniyor. Zaten aile içinde de Harry ve Meghan’la bağlarını hâlâ kopartmamış olanlar sadece bu iki kuzen.

İKİ KARDEŞ ARASINDAKİ SORUNLAR HARRY EVLENDİKTEN SONRA AYUKA ÇIKTI

Geleceğin kralı, büyük ağabey William’ınsa Harry’nin taç giyme törenine davet edilmesiyle ilgili olarak hiç yorum yapmadığı ya da bu daveti engellemeye de çalışmadığı biliniyor. Ancak William’la ilgili bir gerçek daha artık herkes tarafından kanıksanmış durumda: Küçük kardeşine hem çok kızgın hem de gönlü kırık olan William, çok konuşulan Harry & Meghan belgeselinin ardından kardeşiyle bir daha konuşmamaya yeminli.

Dijital platforma sattıkları ve kendi hayat yolculuklarını anlattıkları belgeselde Harry de Meghan da yaşadıkları tüm dertlerden kraliyet ailesini ama en çok da William ve Kate’i sorumlu tutmuşlardı. William’ın belgeseli izleyip izlemediği hâlâ bir sır ama elbette tartışmalardan haberdar ve kardeşiyle tüm bağını koparmasına neden olansa aslında bu belgesel.

Hal böyle olunca törende yaşanması beklenen durum daha da tuhaflaşıyor. Sayısız kameranın kayıt yapacağı, fotoğrafçıların görüntü alabilmek için birbiriyle yarışacağı bu törende William ve Harry dünya onları izleyeceği için elbette yan yana durmak zorunda kalacak. Ancak kraliyet kaynakları ikilinin birbirlerine “Allah’ın selamını” vermek dışında asla konuşmayacağını iddia ediyor. Yani William ve Harry için artık kardeşlik ilişkisi ele güne karşı söz olmasın diye selamlaşmaktan sonra da birbirlerini tanımamazlıktan gelmekten ibaret olacak…

Kaynak: Hürriyet

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yanlış kapıyı çalan genç, ev sahibi tarafından vuruldu

Yanlış kapıyı çalan genç, ev sahibi tarafından vuruldu